Hyresbostäder i trevliga kuststaden Varberg

Längs västkusten, mellan de större städerna Halmstad och Göteborg, ligger charmiga Varberg. Varbergs fästning är ett medeltida minne över att olika krigsskådespel utspelats här, bland annat det nordiska sjuårskriget mellan svenskar och danskar. I ett hundratal år fick fästningen också fylla funktionen som fängelse. Numera är byggnaden öppen för turister som kan besöka museet och se på det kända, medeltida liket Bockstensmannen.

Läget vid vattnet gör Varberg till en omtyckt stad från vilken det är smidigt att arbetspendla till närliggande städer.

Varbergs kallbadhus är ett populärt ställe för badare som vill ta sig ett bastubad innan de kastar sig i det uppfriskande vattnet. Badkrukorna kan nöja sig med en fika i det trevliga kaféet. Härifrån kan du också promenera vidare längs den natursköna Varbergs strandpromenad med vågorna som sällskap.

Hyra bostad i Varberg

Varberg har ett flertal bostadsområden med olika prägel och utbud. Centrum består av ett äldre torg med charmig gatsten, där det drivs torghandel ett par dagar i veckan. Här finns inslag av vackra, gamla träbyggnader och korsvirkeshus. Några av dem är från 1700-talet. 

Området Breared erbjuder god anslutning till Västkustvägen och Österleden. 2009 byggdes det ett nytt torg här med vårdcentral och matbutiker. Hästhaga har både hyres- och bostadsrätter och rymmer en av Varbergs mer exklusiva delar.

Hyra rum i Varberg

I området Göingegården kan du få tag på boende i både hyresrätter, radhus och friliggande villor. Det byggs på mycket nytt i detta område, både vad gäller skolor och bostäder. Om du inte har möjlighet att få tag på en bostad att hyra i andrahand kan du möjligen hitta ett rum. Exempelvis kan det finnas hyresvärdar som hyr ut rum eftersom de har plats över i en större villa eller radhus.