Ämne: BostadsZonens Blogg

Är din lägenhet redo för visning inför uthyrning?

BostadsZonen har sammanställt en checklista till dig.

Du har säkert lagt upp en tjusig bostadsuthyrningsannons och fått en uppsjömeddelanden. Kanske har du också valt ut några stycken som vill komma förbi så att de kan titta på lägenheten eller kanske har du valt att ha öppet hus? Oavsett så behöver du förbereda din lägenhet så att den visas från sin bästa sida. Vi har därför skrivit ner ett par tips och råd till dig.
Skrivet av vår interna copywriter . Senast uppdaterad: 22. februari 2024
Skicka artikeln till en vän

Många är tveksamma kring hur de ska gå tillväga innan visningen av lägenheten. Du kan göra många saker, men det finns ett par punkter som är viktiga. Din framtida hyresgäst ska helst känna “wow, här vill jag bo” när personen kommer in i lägenheten.  Det kan därför vara svårt att bortse från tomma flaskor och disk i diskhon.

Här nedan har vi gjort en need to do-lista och en nice to do-lista.

Need to do-listan

  • Städa! Om hyresgästen ska kunna få att bra intryck av din lägenhet är det viktigt att städningen är på plats. Se till att bord, ytor och golv är rengjorda och att inte för många av dina saker ligger framme. Om du har ont om tid kan du trycka in allt i ett skåp eller låda - där är det ändå ingen som tittar.
  • Se till att soptunnan i köket och på toaletten inte är överfylld och ta bort gamla burkar och annat. Smutsig disk ska inte stå framme. Du ska också gömma undan smutstvätt och lägga den i tvättkorgen.
  • Ta en snabb vända med dammsugaren och ta bort synligt damm på alla ytor. Om det sitter spindelväv i hörnen hade i alla fall jag tagit bort det värsta.
  • Se till att vädra ordentligt så att det inte luktar instängt i någon av rummen.
  • Dra ifrån gardinerna så att det kommer in så mycket naturligt ljus som möjligt.
  • Tänd lamporna i alla rum. En ljus lägenhet “marknadsför sig själv” bättre än en mörk.

Nice to do-listan

  • Om visningen är mitt på dagen under högsommaren kan du gärna tända några levande ljus. Det är mysigt och ser så fint ut!
  • Ställ fram några färska blommor på lämpliga platser. Det är både vackert och sprider en härlig, ljuv doft. Och glöm verkligen inte att ta bort vissna växter.
  • Om du har en fruktkorg i köket kan du fylla på den. Det ser verkligen härligt och generöst ut.
  • Om du gillar bakning kan du ställa fram några kakor – eller köp dem i butik. Det viktiga är att det ser inbjudande ut för de som kommer hem till dig.

Om du har tänkt igenom hur du ska presentera bostaden har du faktiskt gjort hyresgästerna två tjänster. Dels har du hjälpt dem att kunna se sig själv i bostaden. Men det visar också att du har koll på läget och detta gör att det känns tryggare för de som vill hyra bostaden.

Om du inte har annonserat om din bostad än har vi på Hyresbostad.se möjlighet att hjälpa dig med detta. Du kan lägga upp en annons enkelt och bekvämt på vår hemsida och sedan vänta på att potentiella hyresgäster kontaktar dig. Klicka här för att lägga upp annonsen.