Vill du hyra hus i Göteborg? Satsa på ett boende vid västkusten!

Har du funderar på att bo nära havet och den svenska naturen samtidigt som du inte binder upp dig på att köpa hus? Då kan det vara passande att hyra hus i Göteborg. I denna trevlig västkuststad som också är Sveriges tredje största stad finns det gott om arbetsmöjligheter och även närhet till natur och aktiviteter. Det finns också möjligheter att äta god fisk, inte minst om du beger dig till Feskekörka för matshopping. Göteborg har en fin skärgård som är trevlig att besöka inte minst för att bada och svalka sig under sommaren. Barnfamiljer brukar älska att åka till Liseberg och åka fartfyllda berg-och-dalbanor eller testa olika äventyrshus med läskigt eller roligt tema. Turister förknippar annars staden med musikfestivalen Way out West där många stora världsartister spelar och Gothia Cup där fotbollsälskande ungdomar från hela världen möts.

Ofta hittar du en annons med hus uthyres Göteborg där ägarna kanske vill åka utomlands en längre tid och nu inte vill betala extra på boendet. Eller så har paret separerat och hittat varsin bostad. Istället för att sälja direkt vill de avvakta.

Ett hus i Göteborg erbjuder avslappning i trädgården

Ett trevligt alternativ är att hyra hus med pool i Göteborg eftersom ni verkligen kan utnyttja utemiljön till max. Det allra trevligaste är att ha en fin uteplats där ni kan äta och grilla, men även ta ett dopp i poolen om ni vill svalka av er. Simning är verkligen den bästa och mest skonsammaste formen av motion och med en pool behöver du inte åka långt för lite avslappning. 

Tänk på att poolen behöver renas regelbundet och du ska också se till att inte alltför mycket löv eller smuts fastnar i filtret. Täck också över poolen om du inte tänker använda den på ett tag eftersom djur kan smutsa ner den eller drunkna i vattnet.

Ägarna blir säkert glada om du tar hand om krukväxter och rabatter så länge, eftersom en trädgård som inte vattnas lätt kan bli lite gul och vissen under sommarmånaderna. Tänk på att endast vattna kvällstid eftersom annars vattnet avdunstar för snabbt i värmen. Se även till att trimma häckar och träd. Om du långtidshyr hus i Göteborg kommer du att behöva anpassa trädgårdsarbetet under alla årstider, som att kratta löv på sommaren och sanda uppfarten eller skotta bort snödrivor för att komma ut med bilen. Men det är också en del av charmen och många finner det avslappnande att vara aktiva utomhus. Det är i stort sett gratis, dessutom. 

Hus i Göteborg med garageplats

En av de allra mest positiva aspekterna med att bo i hus i Göteborg är att ni alltid har tillgång till garageplats. Det är ett plus om du inte vill lägga tid på att leta parkeringsplats i området och dessutom kunna parkera bilen tryggare och säkrare, ja, rentav låsa in den i själva garaget. Men det beror sig så klart på om det finns ett låsbart garage eller endast en uppfart. Många använder garaget till förvaringsplats av skidor, verktyg och trädgårdsverktyg. Det är ett praktiskt utrymme och gör att du inte behöver släpa in skrymmande saker i huset. Om du bor i ett hus i stadens ytterkanter går det snabbt att pendla till närliggande orter med bilen och även att köra till matbutiker med billig mat som Coop eller ICA MAxi som ligger längs E20:an ute vid Furuskog.

Tänk på det här när du vill hyra hus i Göteborg

När du hyr hus i Göteborg kan det vara värt att tänka på att ägarna inte uppskattar slitage eftersom de kan vilja sälja huset vidare med vinst. Se därför till att kontraktet är välutformat och att depositionen är rimlig. De kan kräva hela depositionen om det finns skador på ytskikt och väggar. Detta för att täcka eventuella renoveringskostnader. Om ni bor i huset med barn är det nästan oundvikligt om det inte blir någon form av repor i parketten eller liknande. Till gengäld ska vitvaror och annan elektronik kunna täckas av försäkringen och inget som ni ska behöva lägga extra pengar på om de går sönder. Ta gärna bilder när ni flyttar in för att kunna använda som dokumentation om du inte skulle vara överens med hyresvärdarna.

När ni flyttar in i huset kommer säkerligen alla möbler vara kvar och det kan vara svårt att få en personlig prägel på hemmet. Dock finns det lite olika knep som ni kan ta till för att inreda personligt. Det finns till exempel fina torkade blommor att köpa som kan sättas i vaser och föra in färg i hemmet. Inred med nya gardiner, kuddar och mattor som kan tas bort enkelt vid utflytt. Om det finns mindre möbler och pallar, alternativt sideboards kan de också tas bort tillfälligt och ersättas av era egna möbler. Det är egentligen upp till er hur mycket ni orkar flytta på, och vad som är riskfritt att möblera runt på utan att det skadas. I badrummet kan du inreda med fina handdukar, små korgar och fräscha handdukar.