Hyr ett gemytligt radhus i Göteborg

Letar du efter nytt boende på härliga västkusten? Då kanske du vill hyra ett radhus i Göteborg? Radhuset kan vara ett alternativ till hyresrätten eftersom det kan vara skönt att ha tillgång till en större boyta på samma plan och även ha trevliga grannar precis bredvid. Om ni är en större familj kan det bli trångt i en hyresrätt och dessutom är det svårare att springa ut genom dörren direkt till kompisarna, eller kånka ut barnvagnen. I stället måste alla ta sig nerför trapporna från tredje eller till och med åttonde våningen. Många använder radhuset som en språngbräda till det där för alltid-huset, som en övergång mellan lägenhet och villa.

Tänk på det här när du vill hyra radhus i Göteborg

Det är trevligt att hyra radhus i Göteborg eftersom du har ett marknära boende, där det ofta finns en liten trädgårdstäppa där du kan påta. Här brukar också finnas en fin uteplats där du kan dricka ditt morgonkaffe eller grilla kvällens goda middag. Trots att du är omgiven av grönska är trädgårdsytan så liten att du inte behöver lägga ner alltför mycket tid på att klippa gräset eller kratta lövhögar. Det är perfekt om du inte har alltför höga ambitioner och hellre vill göra andra saker på din fritid än trädgårdsskötsel. Om du vill göra det enkelt för dig kan du köpa växter och sätta i stora utomhuskrukor, gärna med ett medelhavstema för att få en försmak av kontinenten.

En av de mest knepiga faktorerna med att ha bil är att hitta en parkeringsplats. Ofta medföljer det en parkering till radhuset i Göteborg vilket gör att det blir en större bekvämlighet om du är i behov av bil. En del hoppar över den extra bilen och köper en större lådcykel som gör det enkelt att ta sig runt med barn och matvaror, trots att det är tungt. På senare tid har också en del fått upp ögonen för elcykeln som gör det enklare att cykla längre sträckor utan att bli trött i benen. För kortare sträckor passar en del på att ta den smidiga elscootern som finns överallt att tillgå centralt. Du betalar på plats och lämnar av scootern när du är färdig.

Är ett radhus i Göteborg en hyresrätt?

Det kan vara så, men inte nödvändigtvis. Det finns både hyresrätter och bostadsrätter som är radhus i Göteborg, så det du i så fall ska ta ställning till är om du vill hyra eller köpa boendet. Det finns både fördelar och nackdelar med båda. Om du hyr boendet har du mycket mer frihet och kan flytta in och ut när du vill, enligt kontraktets villkor. Men ofta går det att säga upp boendet och flytta inom tre månader. Om du flyttar ut direkt går det också så klart, men då måste du fortsätta betala hyran fram tills att lägenheten är helt uppsagd. Nackdelen med en hyresrätt är att du inte kan ändra och renovera hur som helst. Det gör att du kanske måste stå ut med en tråkig parkett eller omodernt kök, om inte värden ger tillåtelse att du uppgraderar hemmet förstås. Tyvärr har du ingenting för besväret när du flyttar ut. Om du inte stället skulle äga bostadsrätten går det att sälja med vinst om bostadsköpare uppskattar den uppfräschade lägenheten. En del passar på att byta ut köket eller riva ut våtrumsmattan för att lägga klinker.

En bostadsrätt ger dig alltså mer möjligheter när det kommer till renovering, men å andra sidan är du mer låst av att bo här. Det beror på att du har lån i banken och måste sälja radhuset om du önskar att flytta någon annanstans. En del säljer med vinst och det är positivt, men om marknaden ser annorlunda ut kan du också riskera att sälja med förlust. Så även om radhusen kan se likadana ut är förutsättningarna desamma. 

Självklart kan du hyra en bostadsrätt som är ett radhus i Göteborg, men det beror på att ägarna nu bestämt sig för att hyra ut i andrahand. 

Vill du hyra radhus i Göteborg och satsa på träningen?

Om du hyr radhus i Göteborg finns det gott om träningsmöjligheter för dig som vill leva ett aktivt liv. Göteborg är känt för att vara en riktig fotbollsstad med många dedikerade fans och varje sommar anordnas Gothia cup för ungdomar från hela världen.

Om du hellre föredrar gymmet finns det ett flertal ställen i Göteborg. Fitness 24/7 är omtyckt eftersom du kan inpassera här dygnet runt, precis som namnet antyder. Det är också tryggt att veta att endast medlemmar tränar här. På detta gym finns det oftast en traditionell avdelning med fria vikter och träningsmaskiner men också en del fartfyllda gruppass. Omni gym är ett annat omtyckt gym med engagerad personal som också anordnar gruppass. Traditionella Friskis&SVettis välkomnar alla och har ofta träningskort till rimliga priser.