Önskar du hyra lägenhet i Göteborg?

Hamnstaden Göteborg charmar alla med sina friska havsvindar, trevliga restaurangutbud och fartfyllda Liseberg. Om du har bestämt dig för att leta efter en av alla lediga lägenheter i Göteborg, väntar ett ganska tufft arbete som kan trots allt kan ge lön för mödan.

Det finns två olika sorters lägenheter i Göteborg att hyra. Du kan både kontakta privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i första och andra hand. Fördelen med att hyra i andrahand är att det är betydligt enklare att få tag på ett boende, och även så av det mer centrala slaget. Det är attraktivt att ha ett boende nära stadskärnan där alla restauranger och allt nöjesliv finns. Dessutom ligger många av de större företagen här, såväl som advokatkontor, handel och annan administration. En annan aspekt om du önskar hyra lägenhet i Göteborg i andrahand är att du inte behöver bekymra dig om att skaffa nya möbler då många hyr ut möblerat. Om boendet bara är en tillfällig lösning vill du kanske inte kånka på en ny säng hela vägen från IKEA. Dessutom föredrar en del att socialisera med sin nya inneboende, speciellt yngre människor som ser dig som en del av ett kollektiv. Tänk då på att ni måste vara överens om hur ni ska nyttja de sociala ytorna och visa varandra hänsyn. Det är inte säkert att alla har samma behov av att umgås. En lägenhet i Göteborg som hyrs ut korttid är passande för båda parter om de till exempel ska ut och resa. Då får du ett flexibelt boende som passar din specifika boendesituation. Kanske läser du en sommarkurs eller väntar på att ditt köpta hus ska bli inflyttningsklart?

Det positiva med att förstahandskontrakt är att du alltid kan satsa på att byta lägenhet i Göteborg. Det går endast om båda har ett förstahandskontrakt. Så om du bor i en attraktiv två, så kan du plötsligt få en billig etta om någon är intresserad av ett byte!

Var kreativ när du vill hyra lägenhet i andrahand i Göteborg

Problemet med att hyra lägenhet andrahand i Göteborg är att du inte har så mycket att säga till om kring hur rummet ser ut om det hyrs ut möblerat. Särskilt om det är en bostadsrätt, så finns det begränsningar eftersom hyresvärden inte vill att du ska sätta upp saker på väggarna så att värdet sänks inför försäljning. 

Det finns en del enkla knep att ta till. Du kan inreda med nya gardiner i en trevlig färg som ger rummet en ny stil och känsla. Mysiga kuddar filtar ett överkast gör hemmet mer ombonat och personligt. Vi tipsar också om gröna krukväxter i olika storlekar som också skapar en luftig och trevlig atmosfär. Blanda gärna in olika färger och texturer. En större golvväxt kan kombineras med mindre krukväxter. Om du inte vattnar särskilt ofta finns det ökenblommor som klarar sig längre utan vatten, en sådan är till exempel aloe vera.

Om du inte vill skapa fula hål i väggen finns det TESA-krokar som fästs med en klisterbit på baksidan. Var försiktig så att du inte får med dig en bit av tapeten när den sedan avlägsnas. I stället för en vägghylla kan du köpa en ståhylla, och hatthyllan kan ersättas mot fina förvaringskorgar. Det är bara kreativiteten som sätter stopp!

Lägenheter i Göteborg ger dig en nystart

Om du önskar hyra lägenhet i Göteborg får du chansen till en nystart. Kanske kan du bo närmre ditt arbete eller fritidssyssla? Det är också chansen att hitta något nytt att göra. Många passar på att inviga hösten eller det nya året med att skaffa ett gymmedlemskap. I Göteborg finns det ett stort utbud av många olika gym, som Fitness 24/7, SATS och Nordic Wellness. Den förstnämnda är något billigare än de andra gymmen och lockar också ett brett klientel. Fördelen med detta gym är att det är inpassering dygnet runt och det är endast medlemmar som är välkomna för att hålla obehöriga borta. SATS har en något mer exklusiv profil och här kan du delta både på gruppass och testa gymmet med fria vikter, träningsmaskiner och löpband. Nordic Wellness bjuder sina gymmedlemmar på gott kaffe i sin mysiga lounge.

Ta dig runt i Göteborg med omnejd

Funderar du på hur du kan ta dig runt när du hyr lägenhet i Göteborg? Bilen är oftast det överlägset bekvämaste och snabbaste transportmedlet men det finns andra, grönare alternativ. Göteborg är ganska vidsträckt och passar för cyklister även om det kan bli kämpigt i vissa backar. Området Landala är till exempel känt för att vara backigt. 

En del sneglar allt mer på cykeln och en tillhörande låda fram där både barnen och matkassarna får plats. Det är praktiskt med cykel eftersom du inte behöver leta efter parkeringsplats. Det finns cykelbanor inne i centrum men också längre leder som tar dig ut från Göteborg, en av dessa kallas Kattegattleden.

Behöver du reparera cykeln? Pling Transport hjälper gärna till! Om ni får gäster kan de kontakta cykeluthyrningsfirman “Styr och ställ” som hyr ut cyklar för en kortare tid.