Vill du hyra hus i Stockholm? Flytta till Sveriges dynamiska huvudstad!

Om du vill satsa på att hyra hus i Stockholm väntar dig en fartfylld och vacker huvudstad där du kan både besöka natursköna platser och livliga shoppinggator. Att hyra ett hus är utmärkt om ni är en stor familj som inte vill eller kan ha ett permanent boende, men samtidigt vill bo i ett mysigt hem med egen trädgård.

Huvudstaden lockar många eftersom här finns många arbetstillfällen på alla landets huvudkontor inom bland annat finans och ekonomi. Stockholm är ständigt på kartan eftersom SVT, Sveriges riksdag och kungliga slottet ligger här. 

Stockholm är Sveriges huvudstad och säte för många av landets huvudkontor inom media, finans och ekonomi. Här ligger också Sveriges riksdag och det kungliga slottet. Stockholm ligger utspritt på flertalet holmar vilket gör att de flesta centrala delar ligger nära vattnet. Stockholm gör skäl för namnet Nordens Venedig. Många åker ut i den vackra skärgården under varma sommarmånader och det är inte ovanligt att en smaskig räkmacka står på menyn på en av restaurangerna.

Vill du hyra hus i Stockholm och utforska skärgården?

Alla som vill hyra hus i Stockholm har kanske en dröm om att utforska naturen och inte minst skärgården som så ofta finns med i svenska serier och barnprogram, exempelvis Astrid Lindgrens Saltkråkan.

Det går att ta sig ut i skärgården även om du inte har egen båt eftersom det finns skärgårdslinjer som avgår från centrala Stockholm, Nybroviken. En av de närmsta skärgårdsöarna kallas Fjäderholmarna och uppskattas av såväl invånare som turister. Här kan du vandra runt och spana ut bland kobbar och skär, eller avnjuta en god räkmacka.

Glöm inte att det är viktigt ha flytväst om du åker på havet i egen båt. Fördelen med att ha eget transportmedel är att du kan åka runt i egen takt och välja själv var du vill gå i land.

Det här är fördelarna om ett hus uthyres i Stockholm

Det är mysigt att hyra hus i Stockholm om det finns en tillhörande trädgård där du kan påta och fixa i rabatterna. Fördelen med att bo i hus är att du ofta kan gå direkt ut i trädgården på morgonen med en varm kopp kaffe i handen. Om barnen leker utomhus kan du ha uppsikt över dem. Många har fått ett nyfunnet odlingsintresse och låter röda tomater växa i solen vid husväggen. Att så sina egna grönsaker och veta att de inte är besprutade är härligt. Eller så kan du få det ärofyllda uppdraget att passa fruktträden medan dina hyresvärdar är iväg på annat håll. 

Kanske vill du hyra ett hus med pool i Stockholm? Det är perfekt att ha en pool för att kunna svalka sig under de varma sommarmånaderna och dessutom kanske det ger gäster ett extra incitament att komma förbi på lite poolhäng. Den blå poolen är ett uppfriskande inslag och kan ge en känsla av medelhavet om du inreder med fina växter och utemöbler. En del kompletterar med en utomhusdusch så att man kan tvätta av sig före och efter bad. Till poolen får det gärna medfölja roliga badleksaker som ni kan guppa runt på med en drink i handen. Olikfärgade badleksaker blir en riktig färgexplosion och ger känslan av tropisk lyx.

Tänk på att det kan vara lite extra jobb med en pool, till exempel måste den renas regelbundet och vintertid ska den täckas med en presenning för att inte löven ska falla ner och klogga igen filter och pool. Det är också viktigt med säkerheten. Barnen ska inte leka utan uppsikt och se till att inga husdjur kan falla i och drunkna i poolen. 

En annan fördel med att hyra hus i Stockholm är att många hus har en garageplats till bilen. Det kan ibland vara svårt att hitta parkering i Stockholm och på många platser i innerstan kan en felparkering kosta dig dyrt. Då gör det heller ingenting om ni inte bor centralt eftersom det kan vara smidigt att ha nära till olika avfarter ut ur staden. Särskilt praktiskt är det så klart om någon av er arbetar på annan ort. Många uppskattar också att kunna köra till gallerior i utkanten, och IKEA Kungens kurva, där det inte är helt ovanligt med ett och annat inköp. 

Hitta hus i Stockholm på en lugn adress

Var kan du hitta hus i Stockholm där det är nära till bra skolor och bra friluftsaktiviteter. Åk gärna runt dagtid/kvällstid och se hur området verkar. Finns det närhet till bra kollektivtrafik, är trafiken lugn och verkar människor trevliga? Många gillar områden som Vasastan för att det är centralt men ändå finns tillgång till grönskande parker. På Kungsholmen finns det gott om fina bostadsområden och en tunnelbana. Utanför tullarna finns attraktiva områden som Gröndal, Aspudden och Årsta. Om du hellre föredrar förorter är Bagarmossen och Fruängen att rekommendera.