Vill du hyra lägenhet i Stockholm? Få fördelar med ett nytt boende!

Är det dags för nystart? Om du vill hitta en lägenhet i Stockholm väntar dig ett boende i en vacker stad med stort utbud. Att hyra en lägenhet är ett bekvämt sätt att bo eftersom du inte behöver lägga särskilt mycket tid på underhåll i jämförelse med att äga ett hus. Eventuella reparationer tar hyresvärden hand om och det enda du behöver tänka på är att hålla ytskikt och väggar i gott skick inför framtida flytt.

Den svenska huvudstaden har gott om arbetstillfällen inom branscher som IT, media och finans. Om du gillar musik, konserter och stora kulturhändelser så är det garanterat i Stockholm det sker. Här finns stora arenor som Avicii Arena och Tele 2 Arena.

På fritiden kan du bege dig till stadskärnan och strosa runt bland alla trevliga butiker. Många passar på att åka ut i skärgården med en trevlig skärgårdsbåt eller skaffar en egen båt så att de kan upptäcka naturen i egen takt. Glöm inte flytvästen och ett gott humör!

Hitta en lägenhet som uthyres i Stockholm

Alla som vill hyra lägenhet i Stockholm har koll på att det finns en mängd olika stadsdelar som alla har olika karaktär. Östermalm ligger citynära och har gott om äldre och vackra byggnader med alldeles särskild charm och karaktär. Stadsdelen Söder är istället något mer avslappnad och har tidigare varit en klassisk arbetarstadsdel. Här finns nu massvis av trendiga fik och schyssta barer som lockar både studenter och egenföretagare. Det finns också stadsdelar som fortfarande ligger nära centrum men som är betydligt lugnare, en av dessa är Kungsholmen. I Solna har det byggts många nya lägenheter och många har flyttat hit på grund av alla arbetstillfällen. Om du vill in till stan är det enkelt att åka kollektivt.

Trevliga lediga lägenheter Stockholm

När du hyr en lägenhet i Stockholm kommer du snart märka att det finns flera sätt att ta sig runt på. Det blir allt vanligare att ta cykeln till jobbet eller aktiviteten och på många ställen i innerstan finns särskilda cykelvägar som löper kors och tvärs. Tänk bara på att visa hänsyn till andra trafikanter särskilt under morgonrusningen. Om du inte vill lägga pengar på en ny cykel finns det gott om möjligheter att hitta en begagnad cykel. Du kommer snabbt att spara in slantar på att ta cykeln i stället för att åka kollektivt.

Om du hellre föredrar att åka kollektivt är det positivt att det finns ett väl utbyggt tunnelbana som löper kors och tvärs över hela staden. Många som reser regelbundet köper ett pendlarkort till ett förmånligt pris.

Tjänsten M är perfekt för dig som bara behöver bil ibland, antingen på grund av arbetet eller under helgen när ni vill åka på utflykt. Du prenumererar på tjänsten och kan sedan boka bil vid behov. Många har fastnat för detta alternativ eftersom de inte behöver köpa bil och lägga energi på försäkring och reparationer. Du behöver inte heller leta efter parkeringsplats eftersom M alltid har en egen parkeringsficka som är avsedd för deras fordon.

Lägenhet i andrahand i Stockholm kan vara ett alternativ om det är svårt att få tag på ett förstahandskontrakt. Ibland måste man hitta lägenhet snabbt och tid i bostadskö kan dröja. På så vis kan du hyra lägenhet utan kö.

En del passar på att hyra ut sin lägenhet i Stockholm om de ska iväg utomlands i några månader eller provbo sambo. De allra flesta som hyr ut ett boede har en bostadsrätt och de brukar vara välskötta eftersom ingen vill minska dess andrahandsvärde. Det kan också vara praktiskt att det redan finns bohag på plats om du inte planerar att bo där särskilt länge.

Se till att ni skriver ett ordentligt kontrakt där skyldigheter framkommer tydligt och att depositionen är rimlig. Annars kan du behöva betala alldeles för mycket om inte hyresvärden är nöjd när du flyttar ut.

Om du hellre vill få tag på ett förstahandskontrakt gäller det att ligga på och ringa runt eftersom inte alla lägenheter i Stockholm annonseras på respektive hemsida. Det finns alltid chans att byta lägenhet i Stockholm om du någon gång i framtiden skulle vilja flytta till större eller mindre.

Hyra lägenhet i Stockholm och hitta trevliga aktiviteter

När du har tillgång till lägenhet i Stockholm väntar flera härliga fritidsaktiviteter i staden. Padel har seglat upp som en mycket populär aktivitet På NK Parkadens tak kan du spela hos NK Padel & Social på en central plats där du har utsikt över city, 30 meter upp i luften. De välkomnar alla som vill testa padel oavsett om det är familjer, arbetskollegor eller ett kompisgäng. Efter ni har spelat klart går det att slå sig ner för en bit mat och något gott att dricka. En helhetsupplevelse med andra ord! Om du beger dig till Padel Zenter i Årsta väntar en stor och ljus anläggning med 12 meters takhöjd med fräscha omklädningsrum.