Få nära till storstadslivet och hyr radhus i Stockholm  

Om en lägenhet inte är aktuellt, kanske du vill hyra radhus i Stockholm? En del vill inte bo i hyres- eller bostadsrätt eftersom det är alldeles för trångt för en stor familj, eller så lockar det inte att bo högt upp i ett hus. I ett radhus bor du ofta med en trädgård och garageplats som ger känslan av ett mer familjärt boende.

Att hyra ett radhus i Stockholm ger dig ett boende mer charm och personlighet och ofta en chans att få bra kontakt med dina grannar. Det är viktigt att kunna känna gemenskap och med goda grannar kan ni alltid hålla koll på eventuella inbrottstjuvar eller rentav sitta hund- eller kattvakt om någon reser utomlands. 

Många som bor i Stockholm uppskattar sin vackra huvudstad där det både är nära till shopping, uteliv men också vacker natur och skärgård. Det är i Stockholm alla större världsartister spelar och här finns massvis av spännande event och händelser som lockar personer från hela Sverige. Vad sägs till exempel om Nobelmiddagen där kungligheter och nobelpristagare minglar eller Grammisgalan där musiker prisas för sin kreativitet?

På nyheterna ser vi alltid hur debatterna går heta i Sveriges riksdag. På en plats där så många viktiga beslut tas flockas journalister och opinionsbildare vilket gör Stockholm till en utmärkt stad att nätverka i. 

Stockholm kallas med all rätt för Nordens Venedig eftersom staden är fördelad på flertalet holmar. Det gör att många stadsdelar ligger nära vattnet. Det är trivsamt att promenera här på broar och se hur hustaken glimmar i solen. Den allra ståtligaste byggnaden är Tre kronor med sina tre guldkronor högst upp på toppen.

Hyr ett radhus i Stockholm och upptäck skärgården

På en skärgårdsö kan du möta lugnet och höra vågorna skvalpa. Alla som vill hyra radhus i Stockholm har möjligheten att utforska naturen och åka ut i skärgården för en upplevelse som man annars bara ser i svenska serier. Otaliga reklamfilmer visar ett härligt midsommarfirande på en vacker skärgårdsö.

Har du ingen egen båt? Ingen anledning till panik! I Nybroviken avgår många båtar ut mot fina skärgårdsöar. En av de närmaste från Stockholm till heter Fjäderholmarna och här kan du äta en god räkmacka med utsikt över vattnet.

Alla som åker med egen båt ska visa gott sjövett och bära flytväst oavsett ålder. Fördelen med att ha egen båt är att du kan välja själv var du vill gå i land. Se bara till att förtöja båten ordentligt.

Ett radhus i Stockholm har många fördelar

Det allra bästa med att hyra ett radhus i Stockholm är att familjen kommer ha gott om rum att dela på. De allra flesta hus har 3-4 rum förutom kök och badrum förstås. Tänk på att ni ansvarar för att radhuset är i gott skick vid utflytt.

En annan aspekt är så klart att det är möjligt att leva skönt trädgårdsliv. En hyresrätt som radhus i Stockholm kanske inte har världens största trädgård eftersom husen ligger tätt ihop, men det kan också vara skönt att slippa ha en stor gräsmatta att sköta. Det går att vara kreativ i utformningen av trädgården och kanske ställa några extra stora krukor på uteplatsen om det inte finns alltför många planteringar.

Dock brukar det finnas utrymme för att odla och känslan av att fixa i rabatterna är oslagbar. På morgonen kan du gå rakt ut med en god kopp kaffe om vädret tillåter och sätta dig på uteplatsen med en bra bok. Det är också enklare att ha koll på barnen om de kan leka ute i trädgården i stället för att springa runt på en stor innergård. Om ni har tur kanske det finns några gemensamma ytor i området som en pool, ett gym eller en gillestuga. Det är perfekt när du vill ha stor fest och bjuda in folk så att alla får plats.

En annan fördel med att hyra hus i Stockholm är att garageplats som rymmer en eller två bilar. Det brukar vara krångligt att hitta parkering i Stockholm, ofta med parkeringsböter som följd. Med tillgång till bil på ett läge i stadens ytterkanter går det att pendla snabbt till arbetet och även åka till stormarknaderna för att handla billigt. 

Hitta radhus i Stockholm på en trevlig adress

Det är inte bara inredningen som ska stämma när du letar nytt. Om du är intresserad av ett radhus i Stockholm kan du formulera några kriterier som är extra viktiga när du kontaktar en potentiell hyresvärd. Till exempel kan boende var nära skolor, gym och rekreationsområden. Även om ni har bil kan det vara bra med buss eller tåg på lagom avstånd, så att det alltid går att ta sig snabbt och smidigt till arbete och aktiviteter. Något att tänka på när du snubblar över en annons där det står “radhus uthyres i Stockholm”.