Är det dags att hyra ett rum i Stockholm? Välkommen till huvudstaden!

Om du går i tankarna på att hyra ett rum i Stockholm har du hamnat helt rätt. Här kommer en liten introduktion till denna vackra huvudstad och det nya livet som hyresgäst. Livet i Stockholm är fartfylld tack vare all shopping och restauranger, men också sportigt och hälsosamt tack vare alla grönskande områden och natur.

Om du önskar hyra rum i Stockholm har du genast mycket fler valmöjligheter eftersom det är mer ont om förstahandskontrakt. Det är ofta ganska svårt att hitta drömlägenheten i staden och en del köar flera år innan de får nycklarna i sin hand. De som lägger upp en annons med “rum uthyres i Stockholm” vill ofta ha in en extra hyresgäst eftersom de bor i en stor och dyr lägenhet. Det är perfekt för dig som kanske är ny i en stad och vill ha lite extra sällskap eller vill vara en del av ett kollektiv där ni delar på hushållssysslorna. 

Om du vill flytta till huvudstaden delar du drömmen med många andra som kanske vill göra karriär inom media. De stora TV-husen finns här, som SVT och TV4. Därtill finns de en mängd olika produktionsbolag som skapar serier och familjeunderhållning som sänds i direktsändning. En stor anledning till att media är etablerat här är på grund av att Riksdagen, kungliga slottet och Regeringen finns här. Kungen har ingen reell makt, men kungafamiljen är ett uppskattat och populärt inslag, så även under Nobelmiddagen.

Om du trivs med att höra de salta vågorna skvalpa är huvudstaden det perfekta valet och kanske en avgörande anledning till att du vill hyra rum i Stockholm. Här är det alltid nära till vattnet, då de olika stadsdelarna ligger på olika holmar. Söder är till exempel kopplat till Gamla stan via en bro, Centralbron, i detta område är det gemytligt att strosa och se staden breda ut sig.

Tänk på detta om du önskar hyra rum i Stockholm

Det är härligt om du väl lyckats få tag på ett rum att hyra i Stockholm, eftersom konkurrensen som sagt är hög. Att vara inneboende hos någon är dock något annorlunda än att till exempel på bo hemma eller vara innehavare av ett förstahandskontrakt. 

Redan i kontraktet brukar det finnas en del regler att förhålla sig till, men det kan också finnas en del förväntningar mellan raderna som du skulle kunna ta i en dialog med din hyresvärd. Är det till exempel en person som har samma förväntningar på umgänge när ni ses i köket, och kommer ni att vara var och en för sig på varsitt rum eller bänka er framför TV.n tillsammans? Många vill skaffa en inneboende för att de just vill ha sällskap och andra för att rent krasst få en extra inkomst. I ett kollektiv kan det vara så att de bara vill få in en ny person som också ska bidra med städning, kunskap och gemenskap. När ni är flera under samma tak ökar möjligheten till att dela. Du kanske inte behöver köpa en extra uppsättning städgrejer eller cykel? Att dela bil för att åka och storhandla kan dra ner på kostnaderna i längden.

Se till att visa de andra boende respekt och hör med dem i förväg om du vill bjuda över folk för en mindre fest. Det kan kännas tråkigt att du inte kan göra rummet helt till ditt. Det kanske redan fanns säng och möbler när du flyttade in. I så fall kan du göra rummet mer personligt med överkast, kuddar och mattor eller fästa något på väggen. Det finns smart självhäftande tejp som är perfekt om du inte vill spika upp en tavla och riskera att göra fula hål i väggen.

Att hyra ett rum i Stockholm ger närheten till många aktiviteter

I Stockholm finns det all världens chans att hitta på roliga saker oavsett om du är en gymfantast eller gillar att vandra i naturen. Nackareservatet är poppis eftersom det ligger nära de centrala delarna av Stockholm men samtidigt känns naturnära och vilsamt. Om du har bestämt dig för att hyra rum i Stockholm kanske inte detta låter så dumt? Välkommen till en plats med ett rikt djur- och växtliv samt en mängd vandringsleder att ta sig fram på. Några föredrar istället att glida fram på vattnet i en smidig kanot.

På tal om vatten, så vill du inte missa Eriksdalsbadet, en relativt nybyggd och modern simhall med plats för både lek, plask och motionssim. Hit kan du gå under veckans alla dagar och när sommarperioden gör sitt intåg kan du även bada i utomhusbassängerna. I Stockholm går närhet till vatten och glada upptåg som en röd tråd genom tillvaron. Om ett rum sökes i Stockholm väntar dig en härlig tid!