Hyra hus i Umeå - en dynamisk stad i norra Sverige

Ibland blir boendet helt enkelt för trångt, eller så lockar inte lägehenhetslivet längre. Det kan också kan vara skönt att byta stad om du bott en längre tid i en viss del av Sverige och kanske vill se andra delar av landet. Detta föregås vanligtvis av att man har fått jobb någon annanstans eller flyttar för kärlekens skull. Då kanske det är dags att satsa på att hitta hus i Umeå?

Umeå är verkligen en norrländsk pärla som även kallas Björkarnas stad. Här bor nästan 90 000 invånare och både studenter, barnfamiljer och människor i karriären samsas om staden. Du har både nära till natur och friluftsliv och en härlig stadskärna med både butiker och restauranger. Samtidigt är det nära till all samhällsservice som kan behövas som bank och postombud. Umeå ligger vid kusten vilket ger en härlig och frisk atmosfär men det finns också berg och skogar i regionen så att du verkligen kan lära känna alla delar av naturen. På vintern har du möjlighet att testa skidåkning eller skridskor och på sommaren kan du bada i havet eller ge dig ut på vandring.

Om du letar efter arbete i Umeå i samband med att du också letar efter annonser med Hus uthyres Umeå finns det goda möjligheter att bli anställd på exempelvis IT-företag, inom handel eller i skogs- och verkstadsindustrierna. Det ligger också ett universitet här som anställer doktorander och lektorer, samt en mängd olika grundskolor och gymnasieskolor. Om du vill arbeta inom kommunen kan du leta efter lediga tjänster på kommunens hemsida. De utannonserar både tillsvidareanställningar och vikariat och det kan vara smart att få in en fot via ett timvikariat. Dessutom behöver vården alltid folk. En annan större myndighet som kan anställa är Brottsoffermyndigheten.

Vad finns det för fördelar med att hyra hus i Umeå?

Om väljer att hyra hus i Umeå är ett tips att bo centralt. Det är trevligt i centrala Umeå och många trivs bland äldre byggnader och beundrar den äldre, klassiska byggnaden Träsnidaren från 80-talet. I Berghem ligger villor och hyresrätter vilket bildar en dynamisk mix. Härifrån är det enkelt att ta sig in till city. 

Det är innebär mer arbete med att bo i hus eftersom du oftast har en större yta och trädgård att sköta. I gengäld har du en stor och fin trädgård där du kan sola på terrassen och låta barnen leka på gräsmattan. Det går också att odla örtkryddor och kanske lite potatis och jordgubbar i olika pallkragar. Det du ska tänka på är att årstiderna kräver att du hugger i lite - det är allt från lövkrattning på hösten till snöskottning på vintern. Om ni bor i ett enplanshus är det något enklare att städa. Om huset däremot består av två plan rekommenderar vi en trådlös dammsugare som är lite enklare att dra runt med. Det gör också att du kan städa lite oftare eftersom dammsugaren kan stå nära till hands i ett hörn. Ett annat tips om boendet är uppdelat i två våningsplan är att ha två olika boxar som fungerar som uppsamlare på varje våning. Där kan alla i familjen ta med sina prylar till antingen nedan- eller ovanvåningen. Att hyra hus i Umeå ger en större frihet och dessutom är det praktiskt med både garage och grovkök. Då har ni plötsligt en del extra yta till att förvara hobbyprylar, organisera källsorteringen eller förvara verktyg och maskiner på ett säkert ställe.

Hus Umeå - vad finns det att göra i staden?

Det positiva med att bo i hus i Umeå är att det är en stad där du både kan njuta av kultur och sport. Det är framförallt praktiskt om alla i familjen har olika intressen.

Tidigare har Umeå blivit korad till kulturhuvudstad och därför är det ingen överraskning att det organiseras en jazzfestival här, samtidigt som det går att besöka Operan och botanisera på ett gitarrmuseum. Om du tycker det är intressant med historia vill vi tipsa om Kvinnohistoriska museet där du kan lära dig mer om hur människor levde förr i tiden.

Förutom de vanliga, klassiska gymmen som Nordic Wellness och 24/7 finns det ett 20-tal andra gym i Umeå och några av dem är nischade. Det finns till exempel ett Crossfit-gym och gym där du kan testa såväl klättring som olika bollsporter. På de flesta av dem erbjuds det gruppträning, styrketräning och sessioner med en personlig tränare. På en professionell nivå är det framförallt ishockey och basket som engagerar aktiva Umeå-bor.