Hyresbostäder Umeå - idrott och kultur i kvadrat

Högt upp i landet finner du en riktigt norrländsk pärla. Umeå, eller Björkarnas stad, med ungefär 88 000 invånare rymmer både studenter, barnfamiljer och förvärvsarbetande. Här verkar kulturliv, sport och natur i harmoni, något som gör att du kan få en god livskvalitet. 

Den vackra Umeälven präglar området och dessutom har du nära till både imponerande berg, djupa skogar och en vacker kuststräcka. De kalla vintrarna gör att du kan testa olika vinteraktiviteter och även uppleva den vackra midnattssolen. På somrarna kan du plocka smaskiga hjortron att fresta gommen med. 

Umeå grundades av Gustav II Adolf 1622. På 1700-talet invaderades staden av Ryssland och stora delar av Umeå brändes ner. Därefter började ett intensivt återuppbyggningsarbete som imponerade självaste Carl Von Linné. På senare tid har IT-företag och skogs- och verkstadsindustrier etablerat sig här. Även turismen drar in stora mängder pengar varje år. Statliga anställda anställs bland annat på Brottsoffermyndigheten sedan 1994. 

Umeå är känt både för sin kultur-och sportprofilering. Staden har korats till årets kulturhuvudstad, vilket kanske inte är så konstigt när det finns både Umeå Jazzfestival, Norrlandsoperan och Gitarrmuseum här. Det Kvinnohistoriska museet är unikt i sitt slag och har utställningar som tar upp kultur, identitet och historia. Dessutom har musikscenen producerat en mängd populära hardcore band som exempelvis Refused och Doughnuts. 

Det är framförallt ishockeyn och basket som står i centrum i Umeå. Det finns alltså gott om inspiration för den sportintresserade!

Kommunikationerna förbättras ständigt i Umeå. Just nu satsar man på att bygga ut järnvägen och förbinda städerna på Norrlandskusten bättre. Det går också att flyga till Umeå, med regelbundna flyg från Stockholm.

Åk till och från Umeå enkelt

Kommunikationerna förbättras ständigt i Umeå. Just nu satsar man på att bygga ut järnvägen och förbinda städerna på Norrlandskusten bättre. Det går också att flyga till Umeå, eftersom det finns regelbundna flyg från Stockholm. Om du vill köra norrut mot Skellefteå och sedan Luleå och Piteå är det E4:an som gäller. Samma väg på andra hållet går förbi städerna Örnsköldsvik, Sundsvall och Hudiksvall och sedan är du i Uppsala och Stockholm efter cirka en hel arbetsdags körning. Det går regionaltåg till Stockholm men då får du räkna med ett par byten i exempelvis Sundsvall eller Gävle. Väl i Stockholm har du mycket större möjligheter att åka söderut mot Norrköping, Linköping och Jönköping. Det går att ta sig till Skellefteå med buss och en sådan resa tar över två timmar.

Hyra bostad i Umeå

Det finns lägenheter att hyra i centrala Umeå. Du har härifrån nära till biografer, restauranger och nöjesliv. Passa på att vandra längs stadens paradgata som är kantad av fina björkar. I området Östermalm finner du den legendariska byggnaden Träsnidaren som byggdes på 80-talet. Stadsdelen Berghem är omtyckt och erbjuder både villor och hyresrätter. Promenera eller löpträna i skogsområdet Stadsliden. Du kommer in snabbt till centrum på både cykel och till fots. 

Hyra rum i Umeå 

Umeå har flera områden med villor och hus där det finns möjlighet att hyra rum. Ett exempel är Umeås äldsta villaområde Fridhem, med en mängd unika och fina villor och flerfamiljshus. Trafiken är lugn och området luftigt med mycket grönska. Härifrån är det 2 kilometer in till centrum 

Vill du en bit längre ut kan du med fördel leta efter boende i Ersmark eller Holmsund som båda erbjuder bra kommunikationer in till staden. Om du inte hittar ett rum centralt är det alltid en god idé att försöka testa ytterkanterna. Du kan pressa priserna samt få närmare till naturen. 

Hyra studentbostad i Umeå

I Umeå finns cirka 16 000 studieplatser vilket gör det till en av landets största lärosäten. Här kan du läsa till läkare, sjuksköterska, tandläkare eller lärare. En satsning på konst och arkitektur gjordes vid öppnandet av Konsthögskolan och Designhögskolan. En del studenter erbjuds boende på Carlshöjd som ligger ungefär 5 km utanför de centrala delarna. Vill du handla billigt är inte Stora Coop långt därifrån. Även Campus Living erbjuder lägenheter för studenter, ett nytt och fräscht boende på 25 kvm.