Hyra bostad i Umeå - upplev idrott och kultur i kvadrat

Är du ute efter att hitta bostad i Umeå? Högt upp i landet finner du en riktigt norrländsk pärla. Umeå, eller Björkarnas stad, med ungefär 88 000 invånare rymmer både studenter, barnfamiljer och förvärvsarbetande. Här verkar kulturliv, sport och natur i harmoni, något som gör att du kan få en god livskvalitet. Dessutom i en mindre stad med en något mer intim och personlig känsla.

Den vackra Umeälven präglar området och dessutom har du nära till både imponerande berg, djupa skogar och en vacker kuststräcka. De kalla vintrarna gör att du kan testa olika vinteraktiviteter och även uppleva den vackra midnattssolen. På somrarna kan du plocka smaskiga hjortron att fresta gommen med. 

Umeå grundades av Gustav II Adolf 1622. På 1700-talet invaderades staden av Ryssland och stora delar av Umeå brändes ner. Därefter började ett intensivt återuppbyggningsarbete som imponerade självaste Carl Von Linné. På senare tid har IT-företag och skogs- och verkstadsindustrier etablerat sig här. Även turismen drar in stora mängder pengar varje år. Statliga anställda anställs bland annat på Brottsoffermyndigheten sedan 1994. 

Umeå är känt både för sin kultur-och sportprofilering. Staden har korats till årets kulturhuvudstad, vilket kanske inte är så konstigt när det finns både Umeå Jazzfestival, Norrlandsoperan och Gitarrmuseum här. Det Kvinnohistoriska museet är unikt i sitt slag och har utställningar som tar upp kultur, identitet och historia. Dessutom har musikscenen producerat en mängd populära hardcore band som exempelvis Refused och Doughnuts. 

Det är framförallt ishockeyn och basket som står i centrum i Umeå. Det finns alltså gott om inspiration för den sportintresserade! Kanske kan det motivera den sportintresserade att hitta bostad i Umeå?

Åk till och från Umeå enkelt 

Kommunikationerna förbättras ständigt i Umeå. Just nu satsar man på att bygga ut järnvägen och förbinda städerna på Norrlandskusten bättre. Det går också att flyga till Umeå, eftersom det finns regelbundna flyg från Stockholm. Om du vill köra norrut mot Skellefteå och sedan Luleå och Piteå är det E4:an som gäller. Samma väg på andra hållet går förbi städerna Örnsköldsvik, Sundsvall och Hudiksvall och sedan är du i Uppsala och Stockholm efter cirka en hel arbetsdags körning. Det går regionaltåg till Stockholm men då får du räkna med ett par byten i exempelvis Sundsvall eller Gävle. Väl i Stockholm har du mycket större möjligheter att åka söderut mot Norrköping, Linköping och Jönköping. Det går att ta sig till Skellefteå med buss och en sådan resa tar över två timmar.

Hyra bostad i Umeå

Det finns bostäder att hyra i centrala Umeå. Du har härifrån nära till biografer, restauranger och nöjesliv. Passa på att vandra längs stadens paradgata som är kantad av fina björkar. I området Östermalm finner du den legendariska byggnaden Träsnidaren som byggdes på 80-talet. Stadsdelen Berghem är omtyckt och erbjuder både villor och hyresrätter. Promenera eller löpträna i skogsområdet Stadsliden. Du kommer in snabbt till centrum på både cykel och till fots. Om du har tur hittar du snart lediga hyresrätter i Umeå här.

Det är oftast ganska dyrt med parkering i svenska städer och därför väljer många att istället prenumerera på en biltjänst som gör det möjligt att låna en bil. Fordonet hämtas och lämnas på en specifik plats och du betalar och administrerar allt via en app. Ett exempel på en sådan tjänst är M som Volvo tillhandahåller. Du kan välja mellan ett flertal Volvo-modeller och många av dem är elbilar, vilket är bra för miljön. Det allra bästa för miljön är självklart att cykla och därför är hojen det första köpet du borde göra som nyinflyttad i en av bostäderna i Umeå. Det behöver inte vara en ny, eftersom en bättre begagnad är billigare och inte lika stöldbegärlig.

Hyresbostäder i Umeå - tänk på det här!

När du så småningom hittar en bostad i Umeå känns allting säkert fantastiskt, men det finns även saker att tänka på som kan underlätta rent praktiskt. Det första är att göra en adressändring eftersom Skatteverket anser att du är skyldig att deklarera vilken adress som du tillbringar natten på på regelbunden basis. Det vore dessutom tråkigt om någon av dina räkningar eller bröllopsinbjudningar kom på villovägar.

De allra flesta har med sig ett bohag från tidigare boende men i den nya lägenheten kanske det behövs mer förvaring eller dekorationer för att dölja en trist vägg eller liknande. Kasta dig inte in i bilen för att åka till IKEA med en gång, utan tänk istället igenom vad du kan tänkas behöva och vad som passar bra i lägenheten. På så sätt undviker du tråkiga impulsköp som du sedan måste kasta bort. 

Om du ser att det finns skavanker, som repor i parkett eller missfärgningar är det viktigt att du fotograferar detta så att det finns dokumenterat vid utflyttningen. Annars kan värden anmärka på detta och du blir skyldig att åtgärda något som du inte själv orsakat.

Hitta bostad i Umeå

Hitta en bostad i Umeå enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Umeå är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Umeå, rum Umeå, radhus Umeå, hus Umeå eller studentbostad Umeå.