Hyra rum Umeå - få tillgång till ett flexibelt boende

Rum uthyres Umeå - är det en annons som du spanar lite extra efter? Om du vill flytta och få en nystart är det dags att börja kontakta hyresvärdar redan nu och ge ett bra intryck för att skilja dig från mängden. Det kan vara huggsexa om bostäder och även om konkurrensen oftast inte är lika hög om rum jämfört med lägenheter kan utbudet vara mindre. Ett rum passar de som inte vill ha ett förstahandskontrakt. Dels för att det kan ta tid att få tag på ett och dels för att det är billigare. Du slipper också att ta ansvar för hela boendet och kan överlämna det till din hyresvärd.

Om du vill hyra rum i Umeå får du tillgång en gemytlig stad där det finns gott om butiker, restauranger och närhet till en varierande natur. Umeå ligger vid kusten men i närområdet finns också skogar och sjöar. Det är perfekt om du vill ta en simtur på sommaren eller ge dig ut och vandra i skogen på hösten.

Rum Umeå - tänk på det här

När du väl lyckats få tag på ett boende och kan hyra rum i Umeå så är det skönt att allting har löst sig på bästa sätt. När du väl fått nycklarna i din hand kan du pusta ut och börja fundera på hur du kan göra din tid som hyresgäst så bra som möjligt. Först och främst är det viktigt att du kan göra dig hemmastadd och att din hyresvärd också trivs med att ha dig under samma tak. Därför kan ni antingen skriva in klausuler i kontraktet eller utforma några enkla förhållningsregler. Till exempel vilka kostnaderna ni ska dela på, som städprylar, wifi och streaming. Kan du dela de gemensamma ytorna med värden och finns det några önskemål kring när det ska vara tyst på vardagar och vad som gäller vid besök, fester och så vidare? 

Det positiva med att vara inneboende är att det känns tryggt med en annan person i hushållet, speciellt om du är nyinflyttad i Umeå och inte känner så många andra. Här finns det alltid en person tillgänglig när du behöver stöd och kanske även någon som kan vattna blommorna och ta hand om dina brev om du är bortrest.

Inred ditt rum i Umeå

Hur skapar du då ett trevligt och personligt rum i Umeå? Oftast hyrs rummet ut möblerat och då kan det vara svårt att få till en viss stil om du inte har egna möbler. Detta är lätt fixat med olika textilier som fina gardiner, mysiga kuddar och kanske en fluffig matta. Om kuddarna är lite större kan de tillsammans med ett snyggt överkast bli en tillfällig sittplats för dina gäster. Försök att inreda en liten kontorsplats om du ibland jobbar hemifrån eller pluggar sena kvällar. Det kan även bli en plats för dina hobbies. På skrivbordet kan du förvara några fina boxar eller kanske en minibyrå där du enkelt kan gömma undan prylarna. Om du dessutom har en större skärm kan den stå på ett upphöjt stativ så att du kan förvara pennor, prylar och annat kontorsmaterial undertill, och även tangentbordet.

Du kanske inte får lov att skruva upp krokar och liknande när du endast hyr ett rum och därför kan du istället köpa ett klädstativ med en stång och underhylla. Här kan du både hänga veckans outfits och ställa skorna som ska användas undertill. Ett annat sätt att få fint i rummet är att hänga upp väggbonader eller posters på väggen. Tesa har självhäftande krokar som inte skruvas in i väggen.

Hyr rum i Umeå och upplev staden

När du hyr rum i Umeå väntar en fartfylld tillvaro som du kan fylla med olika aktiviteter. Upplev en blandning mellan sport, kultur och natur. Det finns gott om gym i Umeå och ett av de mest kända, förutom Nordic Wellness och 24/7, är lokala gymmet IKSU. Här finns inte bara träningsmaskiner och gruppass utan också en härlig spa-del där du kan koppla av. Du kan också testa olika bollsporter och ge dig i kast med en klättervägg. Dessutom kan du boka tid för en skön massage eller en ansiktsbehandling. Kroppen ska ha sitt och på IKSU får den garanterat det!

Sommartid kan du njuta av allt som är gratis i naturen. Ett förslag är att ta färjan ut till Holmön där du kan strosa runt i lugn och ro och dessutom äta på restaurang. Här ligger en gammal fin kyrka och även en charmig väderkvarn. Det finns ett flertal badstränder i Umeå och några av dessa är Norrmjöle havsbad. Den senare har flera beachvolleyplaner och en stor parkering.