Hyra radhus i Umeå - är det dags att ta steget?

Det är inte alltid lätt att sätta igång bostadsletandet och det kan vara svårt att få tag på drömlägenheten eller huset. Om du har funderat på att hyra radhus i Umeå har du chansen att få en härlig nystart. Om du inte har provat boendeformen tidigare och har bott i lägenhet innan är det mycket nytt att tänka på. Eller så har du bott i ett större hus tidigare och vill downsiza och få mer pengar över till annat. 

Radhus är en prisvärd boendeform i jämförelse med en villa, men i gengäld kanske man inte lyckas gå med vinst vid försäljningen eftersom prisökningen är lägre. Men det behöver du inte tänka på om du ska hyra radhus i Umeå. Det är också ett sätt att testa om denna lösning passar bra, eller så är det tänkt som en tillfällig flytt inför något annat. De flesta som bor i radhus trivs med att ha en mindre trädgård eller uteplats som inte kräver så mycket skötsel och att kunna ha en avslappnad samvaro med grannarna.

Umeå uppskattas av sina invånare och det kommer hit många studenter varje år för att plugga. Det skapar en dynamisk stad där människor i alla åldrar trivs. Sammanlagt bor det cirka 90 0000 invånare här. Du har verkligen nära till både kusten och skogen och om du kör söderut eller norrut kommer du snart till andra norrländska städer som Skellefteå, Piteå och Luleå. Umeå kallas Björkarnas stad. Det är en perfekt plats på sommaren för vandring och havsbad och en härlig plats att testa skidåkning på på vintern.

Radhus i Umeå - praktiska tips

Vad kan du tänka på om du vill hyra radhus i Umeå? I Umeå finns både Rusta och IKEA, vilket är praktiskt om du vill hitta prisvärda prylar till ditt nya boende. Först och främst är det alltid bra att investera i förvaring. Boxar och kartonger i olika storlekar är perfekta för att förvara alla möjliga saker och de kan märkas med etiketter för att du ska veta vad som finns däri. Det är fint med kartonger i olika färger och mönster eftersom de kan vara dekorativa i hyllan, men genomskinliga backar är också smart eftersom du enkelt ser vad som finns inuti. De är också något enklare att rengöra och många av dem kan staplas ovanpå varandra. Det är extra bra om du inte har så många platsbyggda garderober och inte heller vill köpa stora byrås för att förvara ytterplagg eller sportutrustning. Det är alltid bra att ha krokar att hänga upp kläder som används för närvarande och då undviker du också att de blir skrynkliga. Ett sätt att förnya hemmet är med posters och foton. På både Rusta och IKEA finns billiga ramar. Det brukar oftast vara mer prisvärt än att köpa dem direkt av posterbutiken då de ofta tar lite mer betalt för sina ramar.

Eftersom ett radhus vanligtvis har lite mindre boyta än exempelvis ett hus går det oftare fortare att städa. Se gärna till att alla prylar har ett eget hem och skaffa två “stationer” där alla kan hämta sina prylar som nyligen använts och lägg dem på rätt plats. Många har fastnat för den trådlösa dammsugaren eftersom den går lite fortare att ta fram så att du kan dammsuga flera gånger i veckan. I köket blir det lätt smuligt på golvet och likadant i hallen brukar det samlas grus och smuts. 

Att hyra radhus i Umeå  ger en större yta att disponera över och fler rum. Ett sådant rum är grovköket som är en bra plats för att förvara tvätt, vika tvätt och stryka. Här kan du inreda med smarta boxar och ytor där du inte bara kan fixa med städgrejer utan också utöva din hobby. Det blir enklare att tvätta penslar och färgburkar t.ex om du gillar att måla. Smutsiga träningsplagg kan få stanna i grovköket i stället för att de ska ligga och skräpa i köket eller vardagsrummet.

En meningsfylld fritid när du hyr radhus Umeå 

Det finns flera roliga saker att hitta på om du hyr radhus i Umeå. Gillar du konst, och i synnerhet gatukonst? Då kanske du vill strosa genom den långa gångtunneln som är fylld med konst. Den ligger i närheten av Umeå centralstation och vill hylla författaren Sara Lidman. När du går genom tunneln kommer du att höra artificiellt fågelkvitter och omges av gröna, fina glasväggar. Det finns också en massa citat att läsa och en av dem har budskapet att livet är till för att levas. Denna gratisupplevelse vill du inte missa! Ett högt rankat museum i Umeå är Bildmuseet där du kan titta på internationell samtidskonst och även njuta av utsikten från byggnaden, ut över Umeälven.

På sommaren kan du njuta av naturen och bland annat sola och bada på Bölesholmarna som ligger i Umeälven. På holmarna finns det vacker natur och grillplatser så att du kan slå dig ner och njuta av god mat och gott sällskap.

Alternativt kan du ta färjan ut till Holmön och äta på restaurang. På ön ligger en trevlig kyrka och en äldre, fin väderkvarn.