Bo i ett lättskött och trevligt radhus i Jönköping 

Vill du hyra radhus i Jönköping? Många känner att det är dags att testa ett annat boende efter att ha bott i lägenhet ett tag. Kanske är ni fler i familjen och barnen behöver mer yta, eller så vill du och partnern helt enkelt ha ett mer marknära boende med uteplats och trädgård.

Det finns möjlighet att hyra radhus i Jönköping eftersom en del hyr ut sitt boende för att de har köpt ett annat hus och inte vill stå med dubbla boendekostnader. Eller så har de valt att bo utomlands under en period och fortfarande vill ha kvar sitt boende i Sverige. Det brukar avtalas i kontraktet vilken längd på uthyrningen som gäller. Ett förstahandskontrakt gäller tillsvidare och som hyresgäst har du besittningsrätten på din sida. Det är inte säkert att radhus hyrs ut tillsvidare, men chansen finns, så klart.

Jönköping som ligger i Småland förknippar många med djupa skogar och gläntor fylla med kantareller. Om du frågar tyska turister är de lyriska över faluröda stugor med vita knutar. Det är inte säkert att du får tag på ett radhus som liknar den småländska idyllvarianten, men det är många som uppskattar radhuset som boendeform på grund av att man får mycket för pengarna. Du bor till gengäld ganska tätt inpå dina grannar och husen liknar varandra. Men det står dig fritt att sätta personlig prägel på framsidan med växter och rabatter. Du kan också få ta del av en positiv granngemenskap där man hjälps åt att hålla koll på varandras radhus. Det är särskilt tryggt om någon av er reser bort.

Tänk på att du behöver ta mer ansvar när du bor i radhus, som till exempel att rulla ut avfallskärlen så att de kan hämtas. Det medför också vissa andra sysslor när du bor i radhus, som att skotta snö, kratta löv och se till att buskar och träd inte växer in för långt på grannens tomt.

Välkommen till Jönköping

Jönköping är en mindre stad i lagom storlek, och placeringen gör att det är enkelt att ta tåget till antingen Göteborg, Malmö eller Stockholm. En knutpunkt vid Vätterns strand! Befolkningen ökar mer för varje år, så efterfrågan på bostäder är hög, men det finns till gengäld flera större arbetsgivare här. Några av dem är så klart kommunen som är i behov av undersköterskor och skolpersonal. En stor myndighet med många arbetsplatser är Jordbruksverket. Även Huskvarna har sitt huvudkontor i Jönköping. Annars kan du söka jobb på Postnord, Bubs godis eller IKEAS lager. Om du driver eget företag finns det stöd och rådgivning att få av kommunen. De vill gärna satsa på lokala företagare.

En annan spännande aspekt är att Jönköping är en diplomerad Fairtrade City. Det innebär att kommunen strävar efter att köpa in rättvisemärkta produkter som används i det offentliga. De ska också hålla sig till särskilda programpunkter som finns i Agenda 2030.

Radhus i Jönköping - vad kan jag tänka på?

Nu börjar radhuslivet! När du väl hittat ett radhus i Jönköping  är det trevligt att kunna inreda ett nytt hem. I närheten av Norra Strandgatan ligger ett flertal olika inredningsbutiker som Nordisk möbelkonst och Fabriken. Åhléns är inte en utpräglad inredningsbutik men här finns också massor av saker till hemmet till bra priser för alla medlemmar. Är du blomsterintresserad och vill odla i din nya trädgård? Då tipsar vi om Plantagen, Blomsterlandet i Jönköping eller Backamo handelsträdgård där du hittar alla möjliga blommor och växter.

Visserligen kan det vara trevligt att bo centralt, men om du letar efter radhus i Jönköping kan det vara en god idé att sikta in dig på utkanterna där det finns boendetyper av detta slag. Ett exempel är stadsdelen Österängen och härifrån går det relativt fort att åka in till centrala Jönköping. Ett radhus med parkeringsplats gör det smidigare att ha bil och det går också fortare att ta sig ut från Jönköping när du ska köra till andra, närliggande städer. Om du bor i Kungsängen har du nära till natursköna Bondberget där du kan vandra och åka skidor vintertid. Det ligger också flera skolor i närheten för barn i alla åldrar. När du letar efter boende är det inte bara viktigt att radhuset är fint, allt det praktiska runt omkring ska också stämma. Är området i sig trevligt och är kollektivtrafiken god?

Vill du hyra radhus i Jönköping och ha en aktiv fritid?

Om du vill hyra radhus i Jönköping finns det alla möjligheter att ha en aktiv fritid. Varför inte promenera längs den vackra Vätternstranden och passa på att ta en simtur på sommaren? Det finns också cykelvägar i Jönköping med omnejd som låter dig susa förbi det vackra landskapet. Om du inte vill ge dig ut på äventyr kan det räcka med att hänga i Stadsparken där det finns fikaställen, ett djurzoo och en minigolfbana.