Behöver du hyra en av alla lediga studentbostäder i Jönköping? 

Det finns möjlighet att hyra studentbostäder i Jönköping för alla de studenter som kommer till staden varje år för att plugga. Universitetet i Jönköping kanske inte sällar sig till de mest prestigefyllda lärosätena som i Stockholm, Lund eller Uppsala men är känt för att samverka med lokala företag och ha framåtanda och nytänk. Här pluggar ungefär 12 000 studenter och flera av dem är utländska eftersom det hör till universitets profil att locka studenter från andra delar av världen. En av de mer kända fakulteterna är Jönköping International Business School men också Tekniska högskolan och sjuksköterskeutbildningen. 

Studentbostäder Jönköping - välkommen till studentlivet!

På campus finns det nästan allt studenterna behöver, när de inte tillbringar tid i Jönköpings studentbostäder. Det ligger exempelvis café här och bibliotek där man kan läsa och låna kurslitteratur. I Studenternas hus arrangeras olika möten och föreläsningar och du kan t.ex gå på språkcafé här eller få hjälp och rådgivning av studentservice. Högskolan har också en egen träningslokal som kallas Campus Arena. I samma byggnad ligger också Nordic Wellness som är ett prisvärt och trevligt gym. Du kan både träna med fria vikter och sätta dig på en träningscykel. Det är skönt att få upp pulsen och tänka på något annat än studierna.

Förutom att du kan ta del av allt trevligt som studentlivet har att erbjuda är Jönköping i sig en trevlig stad som präglas av närheten till den vackra sjön Vättern. Runt omkring väntar också de djupa småländska skogarna som har inspirerat författaren Astrid Lindgren att skriva sina fantastiska berättelser.

Om du sedan skulle vilja ta dig vidare till andra delar av Sverige är det inte långt till Stockholm, Malmö eller Göteborg med tåg. Det går också bussar runt om i Sverige som bland annat drivs av Flixbus, ett bussbolag med överkomliga priser och enkel bokning online. Det är inte heller långt till varken Kalmar eller Växjö med bil, och det är en utmärkt avstickare om du skulle vilja ta dig till ön Öland på sommaren, exempelvis för att fira midsommar.

Jönköping studentbostäder - räcker de till alla?

Måste jag stå i bostadskö som Jönköpingstudent? Hur skriver jag ett bra ansökningsbrev till hyresvärdarna? Frågorna är många och hopar sig lätt inför terminsstart. Ett tips är att kontakta studbo.se och se om de kan hjälpa dig. Det är inte heller säkert att du hittar ett boende med en gång när du har fått antagningsbeskedet bara en månad innan. Därför söker en del akuta lösningar som att sova på någons soffa i en vecka eller två, hyra rum eller boende på vandrarhem. Det gäller att vara kreativ och lösningsfokuserad!

Boende Jönköping student

När du är student och bor i en av lediga studentlägenheter i Jönköping finns det en del smarta sätt att spara pengar. Det är inte gratis med boende och du behöver pengar till kurslitteratur, resor hem och eventuell pendling. Överväg dock att skaffa en cykel med en gång så att du kan cykla till alla dina aktiviteter. Det är många som tycker om att cykla i Jönköping med omnejd eftersom landskapet är så vackert. Satsa på att ta med matlådor till Campus och spar pengar på dyra luncher. Du kan också be om att få samåka med någon av de andra studenterna så att ni kan dela på kostnaderna för bensin om ni ändå ska åt samma håll.

Inred smart

När du bor på korridor kanske du inte har ett eget kök, eftersom du oftast delar det med andra studenter, men du har trots allt ett rum att låsa om dig. I detta rum finns det ibland en säng och ett skrivbord, men du kan också köpa till möbler för att göra rummet mysigare och mer personligt. En mysig läsfåtölj, en bra läslampa och en fin fluffig matta att sätta fötterna på är perfekt när du pluggar på kvällarna. I centrala Jönköping finns det ett flertal trevliga inredningsbutiker att besöka och glöm inte att Åhléns ger sina medlemmar rabatt.

Vill du hyra studentlägenhet i Jönköping och utforska city?

Allt är inte bara studentliv när du bosätter dig i Jönköping i en termin eller i flera år. Om du ska studera ett program brukar det ta ungefär 3 år att slutföra och då har du gott om tid att lära dig lite mer om bygden och Jönköpings kulturarv. Ett tips är att spana in Tändsticksmuseet som ligger i en söt, äldre byggnad där det finns föremål från förr för att visa hur produktionen gick till och hur man levde då. 

Det finns också ett flertal fina kyrkor i Jönköping som också är en del av kulturarvet. En av dessa är fina Habo kyrka som är av trä med en ståtlig interiör. Gå in i kyrkan och upplev lugnet och känn historiens vingslag.