Hus i Jönköping - flytta in i ett trevligt boende

Tänk dig ett fint hus i Jönköping, kanske med de småländskt vita knutarna och den faluröda träfärgen som så många turister pratar om. Nu är det inte säkert att du får tag på just ett sådant hus, men att bo i lugna Jönköping är väl så gemytligt. Småland är känt för sina djupa skogar, kantarellplockning och Astrid Lindgren. Att åka hit är något av en turistattraktion som lockar svenskar och personer från hela Europa. Om du vill bo i staden permanent får du tillgång till en småstad som har det mesta du behöver, samtidigt som det är enkelt att ta snabba avstickare till antingen Göteborg, Malmö eller Stockholm. Den ultimata platsen i Mellansverige!

Om siktet är inställt på Hus uthyres Jönköping så väntar dig en härlig tillvaro i staden som ligger belägen vid den glittrande sjön Vättern. Jönköping är en stad med anor och härifrån kommer säkerhetständstickan som satte svensk innovation på kartan. Det är inte för inte som Jönköping har kallats tändsticksstaden. Här finns arbetsmöjligheter bland annat på Jordbruksverket som är en stor myndighet. Även Huskvarna som tillverkar vitvaror och elektronik har sitt huvudkontor här. Utöver det kan du söka arbeta på Postnord, Bubs godis eller IKEAS lager.

Drömmen om ett hus på landet i Jönköpingstrakten

Det är alltid trevligt att hyra ett hus i Jönköping med omnejd eftersom du får ett härligt avbräck från en lägenhet eller ett mindre boende. Många som vill bo i hus uppskattar att samla allt på ett plan, eller möjligen två, men då har du inte lika långt ner till marken som ett åttavåningshus. Det är trevligt att kunna knalla rakt ut i trädgården utan att behöva gå ner för alla trappor. Många hus i Jönköping har dessutom en uteplats eller en större trädgård där barnen kan leka och du slappna av med en kaffe i solen. Om det finns fruktträd i trädgården kan du skörda dina egna godsaker på hösten och dessutom finns det alltid plats med några pallkragar för att odla potatis eller morötter. Det är ren lyx att kunna äta sina egna grönsaker. Blomsterintresserad? Det är avslappnande att gräva i rabatterna och se växterna frodas. Bege dig till antingen Plantagen, Blomsterlandet i Jönköping eller Backamo handelsträdgård om du letar efter blommor, buskar och andra växter. 

Var kan jag bo i hus i Jönköping? 

Om du i stället vill leta hus centralt i Jönköping finns självklart möjlighet att kika om der finns något där. Exempelvis är stadsdelen Väster charmig att bo i. Här ligger både Sofiakyrkan, stadens rådhus och järnvägsstationen. I stadsdelen Öster ligger det flera restauranger och butiker längs huvudgatan Östra Storgatan, vilket är bekvämt.

Om du hellre vill bo i utkanten av centrala Jönköping är ett tips att leta hus i stadsdelen Österängen. Det tar tio minuter att pendla in till centrum härifrån. Välkommen till ett naturskönt område med friluftsområdena Bandberget och Sandbankarna nära till hands. Här finns också ett affärscentrum med pizzeria, bibliotek och frisör. Du behöver inte bo centralt, och kostnaderna är ofta lägre i Jönköpings utkanter. Det är dessutom praktiskt om du har bil och behöver ta dig ut på motorvägen snabbt.

Funderar du på att hyra hus i Jönköping? Här finns mycket att se och göra!

Det finns allting något att göra om du vill hyra hus i Jönköping. Bara en sådan enkel sak som att promenera längs Vätterstranden och ta ett dopp här sommartid. En annan trevlig sjö att besöka är Munksjön där det finns grillplatser.

Gillar du att cykla? Då är det perfekt att bo i Jönköpingstrakten! Cykelvägarna går genom fina landskap och förbi vidsträckta fält. Till exempel kan du försöka cykla upp för Huskvarnaberget där den vackra utsikten väntar som en belöning på toppen. En annan häftig utsiktsplats är Tabergs topp. 

Ett trevligt gratisnöje är att besöka Stadsparken där det ligger en stor lekplats, kaféer och en minigolfbana. Du kan också besöka söta djur och ett trevligt friluftsmuseum här. En något mer vildvuxen grönska finner du i Dumme mosse, som inte är så dumt som det låter. I detta härliga naturreservat bor olika djur och växtlivet frodas. Det är enkelt att ta sig hit med både buss och bil.

Om du inte är en inbiten friluftsmänniska finns det så klart andra sätt att motionera på på helgerna och efter jobbet. Till exempel ligger de klassiska gymmen 24/7 och Nordic Wellness i Jönköping. Dehar förmånliga priser och ibland även erbjudande för nya medlemmar som anmäler sig. Båda har inpassering i sluss så att inte vem som helst kan vara på gymmet. Du kan anmäla dig till gruppass eller endast gå till gymmet. Det beror lite på vad för typ av medlemskap du har och vad du är intresserad av. Det finns även gym som Friskis&Svettis och Fitness & Friends i staden, vilket ger dig flera valmöjligheter.