Vill du landa en av alla lediga lägenheter i Jönköping? Då är det dags att börja leta!

Inflyttning i en ny lägenhet betyder nystart och inte minst om du vill hyra lägenhet i Jönköping, den småländska gemytliga staden vid Vättern. Det positiva med att bo i Jönköping är att den ligger på lägligt avstånd från både Stockholm, Göteborg och Malmö och det går dessutom att pendla med bil till andra mindre småländska städer som Kalmar eller Växjö. Om du vill ha en ledighet lägenhet i Jönköping är det dags att börja leta redan nu eftersom det kan vara svårt att få in en fot på bostadsmarknaden. Lägenheterna går åt snabbt när de läggs ut på annons, så det gäller att ligga på och kontakta olika hyresvärdar. Ett tips är att vara lite extra aktiv i början på eller slutet av månaden då hyreskontrakt vanligtvis sägs upp. Det brukar vara tre månaders uppsägning så det är inte säkert att du kan flytta in särskilt snabbt när du väl fått tag i  en lägenhet. Om det är riktig kris kan du hyra ett rum tillfälligt eller kanske förhandla om att få tillträde tidigare, om än bara ett par veckor.

Hyr lägenhet i  Jönköping, den lilla staden som har det mesta samtidigt som du har nära till naturen. Staden ligger inte vid kusten, men har däremot den vackra sjön Vättern närvarande i landskapet, vilket ger en särpräglad charm. Om du verkligen skulle vilja åka till kusten är det inte heller alltför långt bilvägen. Då kan du exempelvis ta dig till Kalmar och vidare med färja till Öland. Jönköping ligger i det mytomspunna och sagolika landskapet Småland som ständigt funnits med i Astrid Lindgrens sagovärld med tomtar och troll. Det är inte så konstigt att naturen har inspirerat författaren eftersom Småland har djupa skogar, vackra små sjöar och söta stugor i rött. Något som dessutom älskas av turister, inte minst tyskar som även fascineras av de ståtliga älgarna i trakterna.  Drömmen för många är att kunna ha ett eget kantarellställe, ett hemligt förstås, där man kan plocka läckerheter att ha i matlagningen.

Lägenhet Jönköping - värt att tänka på

Det finns flera fördelar när du väl har hittat en ledig lägenhet i Jönköping. Jönköping är en dynamisk stad med ökande befolkning och det betyder också att jobbmöjligheterna och kommersen ökar. Det är vanligt att söka jobb på antingen PostNord eller IKEA, samt i kommunen som alltid behöver folk. Det kan vara allt från undersköterskor till servicepersonal och förskollärare. Vad många inte vet är att bubs godis som tillverkar den goda och uppskattade Hallonlakritsskallen finns i Jönköping. Kanske vill du skicka in en ansökning dit?

Praktiska tips för den nyinflyttade

Då allt är klappat och klart och du ska flytta till en ny lägenhet i Jönköping är det dags att börja ordna mer med det praktiska. Det är så klart alltid lite strul med att både rensa ut egna lägenheten och även ordna med flytten. En del tar hjälp av en flyttfirma och engagerar vänner och familj. Om du vill ta extern hjälp är det en god idé att börja jämföra priser redan nu så inte kostnaderna springer iväg. Det positiva med att flytta är att man får en chans att kasta ut det gamla och plocka in nya saker. När du börjar om är det frestande att köpa allt på samma gång, men gör inte det. Vänta hellre och köp nya möbler och inredningsdetaljer gradvis så att du hinner känna av stämningen i det nya hemmet. Om du ska handla på second hand finns exempelvis Erikshjälpen och Myrorna i Jönköping. 

Viktigt att veta när du vill hyra lägenhet i Jönköping

En sak som många glömmer eller skjuter på allt för länge på är att adressändra. Det är egentligen onödigt eftersom det är gratis, även om det kostar att göra en eftersändning. Dock är det många som väljer att göra även detta eftersom du inte vill riskera att missa viktiga brev. Du ska också ringa till ditt elbolag och se till att elmätaren är kopplad till ditt elabonnemang och inte den gamla hyresgästens. Annars kan det bli lite knepigt.

Vill du hyra lägenhet i Jönköping och uppleva staden?

Ett ställe som verkligen är uppskattat av turister och de som hyr lägenhet i Jönköping är utan tvekan tändsticksmuseet. Det är kanske inte så konstigt att tändsticksmuseet finns just i Jönköping eftersom det var här som man uppfann säkerhetständstickan, vilket satte Sverige på kartan. Det trevliga museet låter dig göra en historisk rundvandring i en trevlig miljö där du kan se hur produktionen av tändstickor gick till förr i tiden. Allt inryms i en charmig byggnad med en väl utvald interiör som också är lärorik. Om du är fortsatt intresserad av att lära dig mer om Sveriges kulturarv kan du promenera vidare till Habo kyrka som är en fin gammal träkyrka med vacker interiör. Passa på att beundra välbevarade målningar som berättar mer om svunna tider.