Hus uthyres i Gävleborg

Är du på utkik efter en ny bostad i Gävleborgs län? Du kan ta hjälp av vår bostadsportal för att se de hyresbostäder som finns tillgängliga. Se bilder och läs om alla lediga bostäder – både rum, lägenheter, radhus och hus i Gävleborg, och få en känsla för hur bostadsmarknaden ser ut på olika orter i länet. Utbudet ändrar sig hela tiden, som det ju gör på en glödhet bostadsmarknad. Du har kanske redan letat nätet igenom med sökord som: Hus Gävleborg. Här på sidan kan både privatpersoner och hyresvärdar erbjuda en ledig bostad, men som privatperson kan du också göra en egen annons där du beskriver dig själv och vilka dina önskemål är. Om du redan har en bostad som du önskar byta mot en annan kan du göra en annons för det också. 

 

Varför hyra hus i Gävleborg?

Fler och fler människor växer upp i städerna, men längtan efter hus finns hos många när det är dags att bilda familj och slå ner pålarna. Det finns många barnvänliga områden där barnen kan växa upp och få en trygg barndom med fritidsaktiviteter, ett rikt kulturutbud och närhet till naturen.  Om ni letar hus i Gävleborg för fullt utan att hitta något som helt passar varken plånbok eller preferenser, kan det vara värt att kika på möjligheten att hyra hus i Gävleborg i stället. Det finns faktiskt lediga hus och radhus till uthyrning under både längre och kortare perioder. Fördelarna med att hyra hus kan vara många, men främst handlar det om att man inte behöver binda sig till ett boende för en lång tid framöver. Du slipper dyra lån och amorteringar och behöver vanligtvis inte sköta underhåll av huset om du hyr under kortare perioder. Genom att hyra hus i Gävleborg får du möjligheten att prova på att bo i hus och känna efter hur du trivs i trakterna där huset ligger. Om du redan vet var i Gävleborg du vill slå dig ner kan du använda sökfiltret till vänster på sidan.


Hyr ett hus i Gävleborg med närhet till jobb

Gävleborg är ett kustlän bestående av tio kommuner – GävleSandvikenHudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Ovanåker, Hofors, Nordanstig och Ockelbo. I länet bor ca 280 000 invånare och placeringen är central och strategiskt bra med kort avstånd till Stockholm (ca 1,5 timme) och Arlanda (ca 1 timme). För dig som vill jobbpendla är huvudstaden inom räckhåll. Men det finns många jobbmöjligheter i Gävleborg också med stora företag som Sandvik, Ovako, Korsnäs och Iggesund. På senare tid har flera företag vuxit fram inom IT-området, men turism och besöksnäringen med tillhörande upplevelser utvecklas allra snabbast. Som i de flesta län jobbar många inom offentlig verksamhet inom skola, vård och omsorg.

I samtliga kommuner finns kommunala bostadsbolag och privata hyresvärdar, och det kan vara lättare att hitta en bostad i vissa kommuner än i andra. Ta gärna en titt på vårt utbud av rum, lägenheter, radhus och hus i Gävleborg, så får du en känsla för bostadsmarknaden för hyresbostäder. Om du redan vet i vilken del av Gävleborg du vill bo kan du använda sökverktyget på vänster sida för att få upp relevanta hus i Gävleborg bland dina sökresultat.

 

Hyra hus i Gävleborg – upplev länets skärgård, fjäll och sjöar

Länet Gävleborg består av landskapen Gästrikland, och stora delar av Hälsingland. I trakterna finns många spännande platser att uppleva. Residensstaden Gävle förknippas med den vida kända julbocken som blivit en sport att fjutta på varje år, stadens stolthet ishockeylaget Brynäs med många vunna SM-guld och Gevalia kaffe. Gävle är vackert belägen vid havet och staden växer med knappt 1000 invånare varje år. I Gävleborg finns också populära skidanläggningen Kungsberget och Järvsö som både har bergscykelpark och skidbacke. Naturen finns ofta runt knuten och Gävleborg kan stoltsera med skärgårdens 450 öar, nationalparker och djupa skogar där björn, varg och lodjur strövar fritt.

I Sandvikens kommun finns ett stort utbud av friluftsaktiviteter och kulturella evenemang, med närhet till natur, fjäll och sjöar. Därutöver är avstånden korta och ett stort utbud av aktiviteter för barn finns inom cykelavstånd. Sandviken är en trygg kommun att växa upp i, och för dig som vill köpa eller hyra hus i Gävleborg kan prisläget i Sandviken vara värt att titta närmare på.


Se utbudet av hus i Gävleborgs län – så här går det till!

BostadsZonen kan hyresvärdar och privatpersoner lägga upp bostadsannonser och både erbjuda en ledig bostad under rubriker som: Hus uthyres Gävleborg, eller söka efter lediga bostäder under rubriker som: Önskar hyra hus Gävleborg. Använd gärna sökfunktionen på vänster sida för att filtrera dina resultat och få en bild av läget på bostadsmarknaden för hyresbostäder. Du kan filtrera resultatet efter hur länge du vill hyra hus i Gävleborg, månadskostnad, storlek och antal rum. Du kan söka bostad i specifika städer såsom Gävle, Sandviken och Hudiksvall, eller bredare i hela länet. Använd gärna kartfunktionen för att se placeringen av lediga hyresbostäder i Gävleborg.

 

Vi önskar dig lycka till i bostadsletandet och hoppas att du kommer att känna dig hemma i ett hus i Gävleborg inom kort!