Hyresbostäder Gävle - hamnstaden vid Bottenhavet

Letar du efter en hyresrätt i Gävle? Då väntar dig en fräsch nystart med chansen att möblera och fixa i nya lägenheten. Med smeknamnet Sveriges Chicago är det tydligt att Gävle är en av Sveriges större städer med ungefär 70 000 invånare. Du har säkert läst om den stora halmbocken som brinner upp varje år. Den stoltserar på torget till jul - ja, åtminstone ett tag.

Gävle blev hårt åtgånget av ryssarna under 1700-talet men kom sedan på fötter igen och utvecklades i stadig takt med hjälp av handel och sjöfart. Hamnen hade positiv inverkan på kommersen under gamla tider tack vare dess strategiska läge vid Bottenhavet. Detta pressades tillbaka av huvudstaden som kände av konkurrensen. Industrier växte fram under 1800-talet, bland annat textiltillverkning och tillverkning av spisar, kaminer och lantbruksmaskiner. De gamla kasernerna där militären höll till är numera platsen för campuset tillhörande Högskolan i Gävle. 

Kaffeälskare kanske tycker det är extra kul att kaffetillverkningen av Gevalia sker här med avsändaren Kraft Foods, numera Mondelez Internationals. Namnet Gevalia bygger på antagandet att detta är Gävles latinska namn. 

Åk till och från Gävle enkelt

Om du vill hyra bostad i Gävle är det relativt bekvämt att ta dig till och från staden Gävle har goda kommunikationsmöjligheter till flera av de större städerna längs kusten hela vägen upp till finska gränsen. Om du väljer att köra på E4:an åker vägen förbi Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Hela denna sträckan tar nästan 8 timmar att köra. Om du i stället önskar att ta bilvägen mot Borlänge och Falun är det väg E16 som är det självklara valet. SJ Snabbtåg går till Stockholm och det tar cirka en timme. 

Var kan jag hyra bostad i Gävle?

Det är relativt lätt att hitta bostad i Gävle då det är en mellanstor stad, men tveka inte att ställa dig i bostadskö i god tid. Det finns bostäder i området Anderberg med 70-talslägenheter och gott om promenadstråk, lekplatser och cykelbanor. Du har nära till bibliotek, vårdcentral och gym. Ibland finns det också de som hyr ut ett rum i en bostadsrätt i Gävle. Det kan bero på att hyresvärden nu har extra plats på grund av en separation eller att ett av barnen flyttar ut. Det kan också vara ett sätt att dryga ut hushållskassan.

I Gävle centrum har du konserthus och museer nära inpå knuten och kan enkelt ta del av restaurang och nöjesliv. Om du vill bo lite längre ut och vill ha närhet till shopping och E16 för fortsatt pendling är Valbo ett alternativ. Du kan bo i både villa, lägenhet och radhus. Här ute ligger bland annat IKEA. 

Shoppingmöjligheter för alla som bor i hyresbostäder i Gävle

Att storhandla är riktigt bra för att dryga ut kassan, men var finns det möjlighet att handla i Gävle? Om du bor i en av hyresbostäderna i Gävle kan du med fördel handla på ICA MAXI Stormarknad. Där finns allt du behöver och ofta till kampanjpris. Det positiva med ICA MAXI är att det finns en delikatessavdelning samtidigt som du kan fylla på med torrvaror och städprylar. Det finns också en sektion med prisvärda husgeråd och porslin som är uppdaterade enligt trenderna. Du kan också köpa prisvärda strumpor, underkläder och loungewear -  plagg som brukar gå ut eftersom de används flitigt. ICA MAXI ligger i utkanten av Gävle vilket är perfekt om du vill storhandla och fylla bilen med matkassar. Du behöver inte heller in i centrala Gävle och krångla utan kan göra all shopping på väg hem från jobbet. Fler större matbutiker som också brukar stoltsera med billiga matkassar är Willys och CityGross.

Ibland kan det vara skönt med en mer nischad och mer central butik om du plötsligt kommer på att det är slut på kaffe eller bröd. ICA Söder är en sådan butik. De har vettiga öppettider och ett bra utbud med fräscha varor.  Du vill inte missa möjligheten att handla gott kaffe i kaffestaden nummer 1! På Gevalias utlastning kan du köpa en god kopp svart.

Träna i Gävle

När du väl hittat en hyresrätt i Gävle kanske det är dags att ta tag i träningen?

En del föredrar att träna med en personlig tränare, något du kan boka hos Actic. Kolla gärna med ditt jobb om du kan få friskvårdsbidrag, speciellt om du jobbar mycket framför datorn. Du kan också behöva stärka ryggen om du gör många tunga lyft. Friskis & Svettis är en av de mest kända och folkliga gymmen i Sverige och uppskattas för sina enkla pass som alla kan följa med på. De har bland annat familjegympa och knattegympa, samt pass som är inriktade på dans och cykling. Om du hellre föredrar att träna i din takt med hantlar och vikter finns så klart möjlighet till det.

Allt fler och fler upptäcker hur skönt och välgörande det är med yoga. Gå på Ashtangayoga i Hedesunda, Folket hus. De har nybörjarklasser och även mer nischade klasser.

Hitta bostad i Gävle

Hitta en bostad i Gävle enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Gävle är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Gävle, rum Gävle, radhus Gävle, hus Gävle eller studentbostad Gävle.