Rum Gävle - din flexibla lösning

Är du i behov att nytt boende eller är du möjligtvis nyinflyttad i staden? Att hyra rum i Gävle kan bli den där härliga nystarten du har väntat på. Kanske behöver du flytta dit på grund av arbete eller studier och nu behöver ett boende snabbt. Ett rum är en flexibel lösning!

Gävle är industristaden som vuxit ur sin gamla kostym och numera rymmer en högskola och flera spännande arbetsplatser. Till exempel kan du arbeta på Lantmäteriet eller söka jobb inom kommunen. Det utannonseras regelbundet tjänster inom familjeomsorgen, hemtjänsten eller i skolan. Du har också möjlighet att hoppa in på timmar i  vården då det oftast är i stort behov av folk. 

Många associerar Gävle med den ståtliga bocken som ställs på torget varje år, men alltid lyckas att bli uppeldad varje gång som ett elakt hyss. Alla hockeyälskare har säkert sett Brynäs spela hockey i TV-rutan och de har en stor supporterbas på hemmaplan. Eftersom Gävle ligger vid havet finns det flera trevliga havsbad längs kusten där du kan bada och slappna av. I Gävle kan du både dra nytta av stadens utbud med butiker och restauranger samtidigt som du har nära till naturen.

Praktiskt med rum i Gävle

Om letar efter rum Gävle är detta en boendelösning som är relativt enkel och flexibel. När du hyr ett rum behöver du inte ta ansvar för hela lägenheten och kan ha kontakt med din hyresvärd som sköter det praktiska. Det brukar också vara lättare att få tag på ett rum än en lägenhet. Det står i kontraktet vilka regler som gäller för uppsägning och liknande, och om du har tur så är det inte särskilt lång uppsägningstid från din sida. Det kan vara bra att veta om din situation skulle förändras, kanske får du jobb på annan ort eller lyckas hitta ett förstahandskontrakt. Om lägenheten dessutom är möblerad är det inte särskilt krångligt att flytta därifrån även om en del kanske tycker det är lite opersonligt att inte få inreda själv.

Viktigt att veta när du hyr rum i Gävle

Om du hyr rum i Gävle känns det oftast tryggt att dela lägenhet med någon annan. Kanske är du helt nyinflyttad och har inte alls koll på vad som gäller och vad som händer i staden. Ni kan dessutom dela på kostnaderna för städprylar, vissa hygienartiklar och avgifter för wifi och streaming. I en del kontrakt ingår tillgång till en gemensam yta som vardagsrummet. Detta regleras i kontraktet och dessutom får ni diskutera de olika förhållningsreglerna så att det inte sker några missförstånd. Det är vanligt att ha olika syn på städning och graden av umgänge i lägenheten. En annan positiv sak med att vara inneboende är att din värd kan ta hand om din post medan du är borta och kanske till och med vattna växterna och klappa katten.

Ett sätt att få ett mer personligt rum i Gävle utan att släpa in en massa möbler är att inreda med växter, planscher och fina textilier. Det finns många fina, billiga posters att köpa online på nätet och prisvärda ramar hittar du på IKEA. Tänk på att inte skruva upp alltför mycket på väggarna så att det blir fula hål. Du har säkert betalat en deposition för att flytta in och värden kan behålla delar av den om hen anser att du orsakat slitage i lägenheten. 

När du har flyttat är det viktigt att adressändra i god tid så att myndighetspost och andra viktiga brev kan komma fram till dig. Du vill väl inte missa inbjudningar till stora fester och bröllop? En del föredrar att skaffa en digital brevlåda på exempelvis Kivra. 

Saker att göra i Gävle

När du hyr rum i Gävle är det enkelt att ha en meningsfull fritid när inte jobb och träning tar upp din tid. Har du hört talas om Boulognerskogen? Det är nämligen en praktfull naturskön park som ligger i Gävle. Framförallt händer det mycket kul här på sommaren. Du kan bland annat testa minigolf eller gå på konsert. Det finns också kaféer i området, annars rekommenderar vi att du tar med egen picknick och slår dig ner i det gröna gräset. Denna park anlades på 1800-talet och har förädlats genom åren med vackra gräsytor och vattenspel. Du finner också det tjusiga verket “Fem musicerande genier” från Carl Milles här.

En bit utanför i Gävle i Furuvik ligger ett trevligt zoo där du kan hälsa på ett 70-tal olika djur. Här bor allt från ormar, till apor och lemurer. På Fäbodvallen härjar de betydligt mer klassiska gårdsdjuren som getter. Allra populärast är de söta schimpanserna som har blivit lite av ortens kändisar.