Hyra lägenhet Gävle - dags för en nystart?

När du ska ge dig ut bostadsmarknaden igen är det inte alltid enkelt, och det kan ta ett tag innan du hittar din drömlägenhet i Gävle. Förvisso är inte huggsexan lika enorm som i de största städerna Stockholm eller Göteborg där också arbetsmöjligheterna är betydligt fler. I gengäld är utbudet något mindre i Gävle. Av denna anledning kan det vara minst lika klurigt att hitta en av alla lediga lägenheter i Gävle.

Gävle är en trevlig och gemytlig stad att etablera sig i, bara en sådan sak som att kaffet Gevalia kommer härifrån. Du har närhet till havet och alla härliga havsbad och samtidigt ett växande näringsliv och olika evenemang.. Gävle brukar dyka upp på nyheterna varje jul, men det beror ofta på ett elakt hyss som går ut på att sätta eld på deras pampiga julbock som monteras upp varje år. “Bocken brinner” har samtidigt blivit lite av en tradition, trots att det är trist att den förstörs varje år. 

När du letar efter en lägenhet gäller det att inte vara för kräsen och låsa sig vid vissa önskemål. Det är inte säkert att du kan få allt på en gång. Om du vill ha en stor tvåa kanske inte det går att få den centralt och om du ska bo i Gävles finaste områden kanske det inte finns en etta där. Man får helt enkelt väga fördelarna mot nackdelarna. 

Lägenheter Gävle

Om du letar efter lediga lägenheter i Gävle kan det vara bra att veta lite mer om de olika bostadsområden i bygden. Detta för att också utöka din sökradie. Ett par kilometer söder om Gävle centrum ligger Andersberg som har ett praktiskt centrum där du kan uträtta alla dina vardagsärenden. Till exempel finns det matbutik, fritidsgårdar och vårdcentral här. Det ligger också apotek och gym här. Förutom att du har nära till alla bekväma serviceinrättningar kan du också motionera på olika promenadstråk och i olika motionsspår. Bebyggelsen består av både lägenheter, radhus och villor. Om du vill åka in till city tar det tio minuter.

Brynäs ligger något mer centralt och har samma namn som det omtyckta hockeylaget. På grund av närheten till city har du sällan långt till roliga aktiviteter och inte heller till Centralstationen och alla bussar för fortsatt pendling. Här kan du vandra runt i charmiga och historiska kvarter med gamla sekelskifteshus.

I Sätra finner du campus för alla de studenter som pluggar på högskolan i Gävle och det tar ungefär tio minuter att gå in till city härifrån. Det är ett relativt bilfritt område eftersom största delen av trafiken har dragits i en ringled som går runt området. Precis som i Andersberg finns det gott om serviceinrättningar i Sätra. Dessutom ligger det arenor för fotboll och tennis i området. Den sportige kan motionera i ett upplyst elljusspår och även gå till gymmet här.

Praktiska råd när du hyr lägenhet i Gävle

Om du vill hyra lägenhet i Gävle kanske du vill ha några bra tips inför flytten. Först och främst är det ganska dyrt att anlita en flyttfirma och kostnaderna springer lätt iväg. Det beror på att många inte har koll på vad de faktiskt har i sin ägo. Se därför till att rensa ut i det gamla boendet ordentligt innan det är dags för flytt. Det är skönt att bli av med massa onödiga prylar. De kan bland annat säljas på Sellpy eller skänkas till Myrorna eller Erikshjälpen. Jämför också olika flyttfirmor för att få ett bra pris. Om inte annat är det bra att fråga runt bland vänner och familj i god tid för att få flytthjälp. Glöm inte att bjuda dem på pizza efter hårt utfört arbete, bara!

För att få bättre ordning i den nya lägenheten kan du skaffa ny förvaring och på IKEA finns det en uppsjö av smarta boxar och anordningar. Ett bra sätt att hålla koll på sina saker är att märka innehållet med etiketter. Var sak på sin plats, helt enkelt!

Få en meningsfull fritid i Gävle

Lägenheter Gävle öppnar upp möjligheten för att utforma en trevlig fritid i den nya staden. Annars kanske du kommer lite närmre gym eller andra faciliteter i samband med flytt. I Gävle finns alla de klassiska gymkedjorna som Actic och Nordic Wellness men också mer lokala gym som Inshape24 och Söder Fight Gym. Passa på att skaffa ett billigare gymkort i samband med en kampanj som ofta kör i gång i början av varje termin.

Om du letar efter en trevlig naturskön plats kan du bege dig till Boulognerskogen. Denna park anlades för ett par hundra år sedan och har sedan dess bara blivit finare och finare. Slå dig gärna ner i det gröna gräset med en picknick på sommaren eller våren, eller gå till ett café i området. De allra flesta uppskattar verket “Fem musicerande genier” från Carl Milles i parken.