Hyra radhus i Gävle 

Om lägenheten börjar kännas lite för trång kanske det är dags för radhus i Gävle? Trevliga Gävle ligger i norra Sverige och är en före detta industristad som vuxit sig stor och numera rymmer både en högskola och ett trevligt nöjesutbud. Kanske låter namnet Gevalia bekant? Då är du på helt rätt spår! Det är nämligen det klassiska, svenska kaffemärket som skapades i Gävle och numera sätter staden på kartan. Ett annat klassiskt inslag som många förknippar med Gävle är julbocken som brinner upp varje år. Den är dock fin och ståtlig så länge den får stå kvar.

Ett radhus i Gävle ger många nya möjligheter. Radhuset är en något mer prisvärd boendeform än en villa där du får lite mer kvadratmeter för pengarna. Om du däremot skulle köpa ett radhus kommer du inte alltid se samma värdeprisökning som om du skulle köpa ett hus. Eftersom du ska hyra radhuset spelar detta egentligen ingen roll. Se det istället som ett bra tillfälle att testa livet i ett radhus och att bo på markplan, Många tycker det är en ren lyx att ha en trädgård eller uteplats och att kunna kliva rakt ut med en kopp kaffe och insupa den friska luften. Det är också praktiskt om du har barn och kan låta dem leka under uppsikt i stället för att de ska springa runt på gatan eller gården. Många som bor i radhus uppskattar den ordnade boendeformen där grannsamverkan är en del av bonusen. Ta tillfället i akt att lära känna dina grannar lite bättre. Om ni har goda relationer kan ni hålla lite extra koll på varandras boende om någon av er reser bort. Grannsamverkan gör livet tryggare och förhindrar inbrott.

Inred ditt radhus i Gävle

Om du hyr radhus i Gävle kanske du behöver en del inredningstips. I detta nya boendet kanske du får gott om extra boyta som nu kommer att behöva inredas. Nuförtiden är det populärt med öppen planlösning men du kan fortfarande ha behov av att dela in rummet i olika öar. Ett sätt att göra detta är med möblemanget. Du kan också lägga olika mattor under soffgruppen, matsalsbordet eller gruppera två fåtöljer så att rummet delas av naturligt. Det gör också att du kan mixa och matcha olika färger och texturer. Ett annat sätt är att använda stora golvkrukor med frodiga växter eller en skänk där du kan ställa ett fång med blommor eller dina fina minnessaker.

Förutom den klassiska matplatsen tipsar vi också om att inreda en bekväm loungeplats med plats för läsning eller någon annan hobby. Du kan också låta gästerna sitta ner här och dricka välkomstdrinken. Om den är nära fönstret kan du dra nytta av det naturliga dagsljuset. Det är avslappnande att kunna titta ut.

Grannsamverkan om du hyr radhus i Gävle

Det positiva med att bo i radhus i Gävle är att du kommer ingå i en trevlig granngemenskap. Ta tillfället i akt att lära känna grannarna så att ni kan hjälpas åt om någon skulle resa bort, exempelvis. Då kan grannarna hålla lite extra koll på boendet och se om det är någon märklig aktivitet på gång. Att dessutom ha tillgång till någon som kan vattna blommorna eller hämta in posten är också en fördel.

Tänk på att hålla fint i trädgården och på uteplatsen. På hösten behöver du kratta löv och på vintern måste du skotta snö. Med andra ord är det lite mer jobb med att bo i radhus jämfört med lägenhet.

Fritidsaktiviteter i Gävle

Det är enkelt att få en trevlig fritid när du hyr radhus i Gävle. Eftersom Gävle ligger så pass långt norröver finns det möjlighet att testa både vintersporter som skidåkning och skridskoåkning, men även testa olika bollsporter genom att hyra en plan i den lokala idrottshallen. Om du vill värma dig och motionssimma vill vi tipsa om Lillhagsbadet där det även finns bastu och relax. Efter en stund här kommer du att känna dig pigg och avslappnad på samma gång.

Sugen på att lära dig mer om historia? På Fängelsemuseet i Gävle kan du se en utställning om hur det såg ut i svenska fängelser för cirka 200 år sedan. Inte bara själva utställningen är av värde, omgivningarna runt museet är också fina att utforska. Bland annat ligger det ett slott här. Om du vill fortsätta på samma tema så finns det ett annat ställe som du inte får missa. På Länsmuseet Gävleborg får du veta mer om hur det var i Gävle förr i tiden. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum så håll dig gärna uppdaterad för att pricka in din favorit.

Gillar du söta djur? Åk till i så fall till Furuvik som ligger en bit utanför city. Här kan du hälsa på massor av söta djur, bland annat chimpanser. Förutom dessa gulliga varelser finns här också olika fartfyllda åkattraktioner som verkligen får blodet att pumpa. Denna utflykt passar både barnen och alla som har barnasinnet kvar.