Hyra hus i Gävle - pärlan vid Bottenhavet

Är du intresserad av att hyra hus i Gävle? Gävle är en gammal industristad som nu har vuxit till en modern stad med plats för både studenter och människor i karriären. Här i norra Sverige råder ett speciellt lugn samtidigt som de äldre, charmiga samhällena längs kusten ger mycket valuta för pengarna.

För alla kaffeälskare är det lite extra roligt att Gevalia tillverkar sitt klassiska kaffe här, numera under Mondelez flagg. Om du tycker att Gevalia och Gävle påminner om varandra rent semantisk har du helt rätt, då många hävdar att kaffemärket tagit namn av staden där det skapades. Ett annat inslag som sätter Gävle på kartan är den kända, stora julbocken som dekorerar torget - eller ja, i alla fall ett tag innan den börjar brinna. “Bocken brinner” är ett faktum varje år och blir uppmärksammat i pressen varje år. 

Om du vill satsa på en annons med hus uthyres Gävle så väntar en ny och rolig tid. Om du inte bott i hus tidigare är det utmärkt att prova på att hyra ett först eftersom du inte har samma ansvar som om det vore ditt eget. I alla fall inte ekonomiskt, eftersom du inte behöver ta lån och betala en insats. Med det sagt är det ändå en hel del jobb med att bo i hus eftersom du kommer att ha en större trädgård där olika årstider kräver olika sorters underhåll. En del av dessa är att kratta löv på hösten och att skotta snö på vintern. Du behöver hålla uppfarten och området runt omkring fri för eventuella fordon som ta sig fram på gatan. Dessutom tillkommer all trädgårdsskötsel som att rensa ogräs och klippa buskarna så att de inte växer in alltför mycket på grannens tomt.

Var kan jag hyra hus i Gävle?

Gävle är inte en särskilt stor stad vilket också gör att den är trevlig och gemytlig. Om du hyr hus i Gävle i centrum eller i närheten av de centrala delarna har du tillgång till ett gediget utbudet av restauranger och butiker. Det finns även konserthus och museer här. Fördelen med att istället välja ett hus i Gävle som inte ligger lika centralt är att du har närmre till de yttre ringvägarna och kan köra vidare enkelt till andra orter eller till ditt arbete om det ligger en bit utanför staden. Ett exempel på ett sådant område är Valbo. Ute i detta område ligger även IKEA.

Möjligheter för alla som hyr hus i Gävle

Om du bor i hus i Gävle kommer det att underlätta om du har bil eftersom de flesta hus har ett tillhörande garage eller en parkering. Alla som har bott inne i stan’ vet hur jobbigt det är att jaga efter en parkeringsplats och riskera en p-bot om bilen råkar vara felparkerad. Det är dessutom ett plus med ett garage som går att låsa eftersom du kan förvara en mängd saker här inne. Exempelvis alla trädgårdsmaskiner och verktyg. Om du har en hobby som finsnickeri eller drejning är det också lättare att utföra den här. Om inte annat så kanske det även finns ett grovkök där du även kan förvara hobbyprylar och liknande. Du kommer att upptäcka hur skönt det är att ha ett grovkök så att inte grus och smuts släpas vidare in i huset. Ett annat tips är att ha alla förvaringskärl här för källsortering så att de inte tar upp onödigt utrymme inne i köket eller hallen.

Det positiva med att bo i hus i Gävle är att du nu kommer att ha mer boyta, och därför kan det vara värt att investera i förvaring. På Ikea kan du köpa flera smarta förvaringslösningar, både byrås, garderober och boxar. Ett smart sätt om du inte har hyllplan i exempelvis en garderob är att köpa flera större kartonger och märka dem med namnet på innehållet, och sedan stapla dem på hög. Det finns också tygboxar med dragkedjor som får plats under sängen där du kan förvara exempelvis filtar och sängkläder.

Fritidsaktiviteter i Gävle

Om du hyr hus i Gävle finns det en mängd aktiviteter som skapar en meningsfull fritid. På vintern kan du åka skridskor eller skidor och om det blir alltför kallt går det att nyttja en idrottshall eller åka till Lillhagsbadet som har bastu och relax. Det kommer definitivt att tina upp en frusen vinterkropp!

Om du gillar att lära dig mer om historia är ett tips att besöka Fängelsemuseet. Där ges en inblick i hur det såg ut i ett fängelse för cirka 200 år sedan. Omgivningarna är även vackra, och det finns ett slott bredvid museet, alldeles invid Gavleån. Ett annat tips är Furuviksparken där hela familjen kan hälsa på söta djur, bland annat charmiga chimpanser. Det finns också flera spännande åkattraktioner att testa för att känna adrenalinet pumpa. För att ta dig hit behöver du åka till Furuvik som ligger en bit utanför Gävle.