Gävle studentbostäder

Grattis - det är dags att plugga och börja leta efter en lägenhet bland alla Gävles studentbostäder. Trevliga Gävle är den perfekta lilla småstaden där det finns ett flertal arbetstillfällen och pluggmöjligheter eftersom högskolan ligger här.

Den moderna högskolan har en stark miljöprofil och erbjuder en uppsjö av olika utbildningar. Det finns ungefär 16 000 studenter här och 300 fristående kurser. Kanske vill du plugga humaniora, naturvetenskap eller teknik? Du har också möjlighet att gå vidare till forskarutbildningen och det gör också att det alltid finns aktuell och uppdaterad kunskap på högskolan. För att kunna möta omvärldens krav och erbjuda en flexibel lösning ges du också chansen att plugga på högskolan på distans. Många gillar dock att plugga på plats för att lära känna nya vänner och knalla till en föreläsning med en kopp kaffe i handen

På högskolan finns extra aktiviteter för internationella studenter och annan service. Till exempel kan du låna kurslitteratur på högskolans bibliotek och kontakta Studenthälsan om oroar dig över något, en sjukdom eller psykiska besvär. 

Studentbostäder Gävle - hur är utbudet?

En fördel med att studera i Gävle är att du kan omfattas av studentbostadsgarantin. Den hjälper studenter att hitta lägenhet enklare och som alla vet är det ofta en kamp om boendet vid terminsstart. När du antas till en utbildning görs det ganska snabbt, bara en månad innan det är dags att flytta och det är inte alla som hinner fixa någonstans att bo tills dess. Om du är folkbokförd utanför Gävle kan det därför vara läge att se om du kan bli garanterad att få bostad eftersom garantin gäller just de studenter som inte är bosatta i Gävle. Du måste vara antagen för att studera minst 15 högskolepoäng och aktivt söka bostad på egen hand.

Tänk på att inte ha alltför snäva önskemål när du letar efter en av alla studentbostäder i Gävle. Den första tiden kanske du får bo på ett vandrarhem eller låna någons soffa. Det är inte heller säkert att du kan få ett boende centralt, men om du väljer en annan del av staden kan det ha sina fördelar. Exempelvis att ha nära till olika fritidsaktiviteter och grönområden.

I Sätra ligger ett campus för alla som pluggar på högskolan i Gävle, men det går trots allt rätt snabbt att ta sig in till city härifrån. Eftersom det går en ringlinje runt området så är det inte så mycket trafik i själva Sätra. Det finns en mängd serviceinrättningar i Sätra som matbutiker och apotek. Här kan du också motionera i upplysta elljusspår och besöka en idrottsstadion

Tips för boende i Gävles studentbostäder

Studentbostäder Gävle är ett måste för dig som vill etablera dig i Gävle under studietiden. En bostad är en utgift och om det är första gången kan de komma som en överraskning. De flesta tänker inte på att förutom all mat så måste man också investera i hygienartiklar och hushållsartiklar som toalettpapper, diskmedel och tvättsvampar. Gör därför en lista på det absolut nödvändigaste och håll dig till den för att inte göra onödiga impulsköp.

Om du är orolig över att matinköpen ska bli dyra är det viktigt att planera i förväg. Du kan göra en matlåda att ta med till campus om du ska vara där hela dagen. Bra matlådemat är olika grytor och bönsallader. Handla också utefter säsong och på extrapris. Bra och mättande livsmedel är olika rotfrukter. Morötter är rika på fiber och C-vitamin.

Ett tips om du vill dra ner på kostnaderna är att handla på second hand. Ett ställe i Gävle där du kan handla billiga möbler och prylar är Erikshjälpen. Åk gärna dit regelbundet för att se om du hittar ett fynd. Utbudet uppdateras hela tiden eftersom folk lämnar in nya saker hela tiden. Tänk på att du inte behöver köpa allt på en gång, utan känn efter hur det känns i lägenheten. Då undviker du att köpa saker som du sedan ångrar.

Saker att göra under studietiden

Ett gratisnöje under studietiden är att åka till en av alla trevliga badplatser som ligger vid kusten. Det finns också en gemytlig plats i Gävle som heter Boulognerskogen, där du kan avnjuta en trevlig picknick eller fika på ett café. Denna hundraåriga park är sannerligen en fröjd för ögonen!

Alla som bor i studentbostäder i Gävle rekommenderas att hålla igång med träningen för att orka med studierna. En gratisaktivitet är löpning och om du har tur kanske en pluggkompis vill göra dig sällskap. I Gävle hittar du flera av de vanligaste gymkedjorna som Actic och Nordic Wellness samt andra gym som Inshape24 och Söder Fight Gym. De har ofta medlemskap till rimliga priser och om du har tur kör de en kampanj för just studenter.