Lediga Hyresböstader i Sundsvall

Sundsvall är en norrländsk stad med anor, som blivit utnämnd till en av Sveriges vackraste städer. Runt omkring staden finns det gott om skön natur att utforska och vintertid kan skidåkaren få sitt lystmäte här. Under 1800-talet växte sågverksindustrin sig stor vilket ledde till Sundsvall blev en av Sveriges rikaste städer. Andra industrier har också varit av betydelse som till exempel tillverkning av Linderbergs metallfabrik.

Eftersom Sundsvall efter storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö var den första staden att få installera telefoni blev IT och telekom en betydande näring. Det ledde också till att IT-driften för ett antal myndigheter hamnade här, bland annat CSN, Bolagsverket och Försäkringskassan.

Hyra bostad i Sundsvall

Den största förmedlaren av bostäder är kommunalägda Mitthem. De har cirka 6000 bostäder i sitt bestånd som finns både centralt och i utkanten av Sundsvall. Du kan också vända dig till privata hyresvärdar som Sundsvalls bostäder och Balder för hitta en bostad att hyra.

Om du är sugen på en ny, fräsch lägenhet kan nybygget i den nya stadsdelen Norra Kajen vara något för dig. Det finns både vanliga lägenheter här och trygghetsboenden för seniorer. Du har nära till centrum men kan samtidigt spetsa på utsikt över vattnet. 

I Bergsåker kan du få tillgång till din egen odlingslott och dessutom ta en cykeltur i trevliga omgivningar hela vägen in till centrum Villabebyggelse finner du i Skönsmon, ungefär 1,5 kilometer från innerstan. Bussförbindelserna är goda men det mesta finns här; mataffär, bibliotek och vårdcentral.

Hyra studentbostad i Sundsvall

Trots att Sundsvall erbjuder bostadsgaranti för studenter är det viktigt att vara ute i god tid. Om du vill bo på campusområdet är det Grönborg som gäller, där det finns både ettor och tvåor att hyra. Du har bara tio minuter till centrum och även nära till gym och simhall.