Hyra boende på Gotland

Är du sugen på att ta steget och flytta till underbara Gotland? Gotland har mycket att erbjuda i form av naturupplevelser, kulturutbud och föreningsliv – här finns något för alla!

Men först av allt måste boende på ön ordnas. I vår bostadsportal kan du hitta många olika bostadstyper att hyra – både rum, lägenheter och hus. Har du redan en bostad på Gotland och vill byta till en annan kan du göra en bostadsbytesannons här på sidan. Processen är enkel, men du kan redan nu se utbudet av bostäder på Gotland!

 

Överväger du att hyra hus på Gotland istället för att köpa eller bygga?

Att hyra hus på Gotland, istället för att köpa kan ha många fördelar. En av de stora fördelarna är att du inte behöver stå med dyra lån och amorteringar många år framöver, en annan är att du oftast inte behöver stå för underhåll av huset och den tredje fördelen är att du inte binder dig under lång tid.

Genom att hyra hus på Gotland kan du se om livet på ön är något för dig. Om det därtill är första gången i livet som du prövar att bo i hus, är alternativet att hyra hus på Gotland smart. I bostadsportalen kan du både söka efter bostad under rubriker som matchar: Hyra hus Gotland,  eller Hus uthyres Gotland – och allt du ser på sidan är tillgängligt, men som de flesta vet, går det ofta snabbt på bostadsmarknaden!

För att bekanta dig lite extra med Gotland har vi beskrivit livet på ön och vad som är karaktäristiskt med olika delar av Gotland. Om du redan bestämt dig för att slå dig ner på ön och överväger att hyra hus på Gotland finns det kanske en speciell önskan att ha någon av de Gotländska pärlorna inom räckhåll. Gillar du Visby, eller är norra eller södra Gotland din favorit?

 

Lev livet på ön genom att hyra boende på Gotland

Gotland är Sveriges största ö, och för många ett semesterparadis att längta tillbaka till år efter år. Gotland ligger ca 100 km från det svenska fastlandet och innefattar öarna Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön och Östergarnsholm samt flera mindre öar. Förutom ett län är också Gotland ett landskap, en kommun och ett stift med Visby som enda större tätort. På Gotland bor och verkar drygt 60 000 invånare, men på sommaren befolkas ön av omkring 600 000. Från Nynäshamn,Västervik och Oskarshamn kan man ta Gotlandsfärjan – Destination Gotland – och det tar drygt tre timmar att ankomma till Visby. Från Stockholm flyger du på en dryg halvtimme. Gotland är alltså ingen isolerad ö, men en ö med många dagliga förbindelser med övriga Sverige. 

För dig som söker jobb i förbindelse med flytt till eller inom Gotland finns flera spännande jobbmöjligheter då många näringar föds och utvecklas just här. Besöksnäringen är en viktig del som skapar arbetstillfällen, liksom livsmedelsindustrin, jordbruket och stenindustrin. Företagartraditionen är stark och nio av tio gotländska företag har färre än fem anställda.

Om du vill hyra hus på Gotland ska du känna till att det är särskilt populärt att bo i Visby, vilket kan göra bostadssituationen särskilt svår just där. Det är dock goda möjligheter att jobbpendla till Visby, som kan nås både från norra och södra spetsen inom ca 1,5 timme. Närheten till både stad och landsbygd, goda kultur- och fritidsutbud och en helt unik natur runt knuten gör Gotland till en väldigt attraktiv plats att bo på. 

 

Upplev det gotländska landskapet året runt – med en bostad på Gotland

Många svenskar har en särskild dragning till Gotland och det kan man förstå med det kraftfulla och karga landskapet och öns speciella läge mitt i havet. På Gotland finns 150 naturreservat med storslagna vyer värd all beundran. Närheten till havet skapar goda förutsättningar för friluftsliv och vattenaktiviteter. Här finns också rika möjligheter för fågelskådning och fiske med goda chanser att se både örnar och sälar om man befinner sig på rätta platserna. Många menar att Gotland upplevs bäst från cykelsadeln och det platta landskapet gör det tillgängligt för vem som helst. Under en cykeltur kommer man nära naturen och kan uppleva små överraskningar i form av gårdsbutiker, caféer, loppisar och lammhagar. De många raukområdena är särskilt karaktäristiska för Gotland och det brukar vara ett obligatoriskt stopp för besökare på ön. 

Den norra delen av Gotland skiljer sig från den södra, vilket skapar en härlig variation i landskapet. De storslagna raukområdena finns främst i norr där landskapet är kargare med vackra kuststräckor och med höjder som ger en oslagbar utsikt över havet. Den södra delen är mer lummig och pittoresk med många små mysiga samhällen och raukområden. Omåttligt populära Visby ska givetvis också nämnas. Visby har sedan 1995 varit med på UNESCO’s världsarvslista med en medelålders stadsmur som sätter sin tydliga prägel på staden. Visby är en liten pittoresk stad byggd på kuperad terräng med kullerstensgator och ett fantastiskt utbud av restauranger, barer och caféer. 

  

Hitta ditt drömhus på Gotland – vi guidar dig!

Det är inte alla som kan få ett lån beviljat för att köpa hus, men låt inte drömmen om ett hus stanna där. Varför inte se på möjligheterna att hyra hus på Gotland istället? På BostadsZonen annonserar både privatpersoner och hyresvärdar, och du får därför en bra känsla för vad som rör sig på bostadsmarknaden på Gotland. 

Om du specifikt är ute efter att hyra hus på Gotland, kan du använda våra sökfilter och bocka av den boendeform du letar efter. Här kan du också filtrera resultatet på antalet rum, storlek, månadskostnad och på hur länge du vill hyra hus på Gotland. Om det är en bestämd del av ön du gillar kan du visa tillgängliga bostäder på en karta. 

Lycka till i bostadsjakten!