Hyresbostäder Huddinge - ta del av det dynamiska Stockholmsområdet

Sugen på en bostad i Huddinge? Många vill hitta hyresrätt i Huddinge på grund av närheten till Stockholms innerstad där både kommers och arbetsmöjligheter finns.

Liksom många andra svenska städer har Huddinge en historia som vittnar om att det bott människor här sedan många tusen år tillbaka. För 9000 år sedan låg landet under vatten och det såg mer ut som en typ av skärgård, likt den som finns utanför Stockholm. Eftersom landmassan har höjts ser det inte ut så längre. Om du besöker Huddinge kan du få se mängd olika fornlämningar som fornborgar, runstenar och flera gravfält. Om du tar dig till Vårby gård kan du se Vårbyskatten som är en skatt från vikingatiden. Här finns också Masmogubben som är ett stort människohuvud av keramik, detta föremål dateras till stenåldern.

I takt med att järnvägen växte fram förändras området runt Huddinge från skog och landsbygd till ett mindre samhälle. I början av 1900-talet trappades jordbruket ner och flera av tomterna blev i stället områden för vanliga hus. Ett av dessa områdena kallades Huddinge Villastad. Ett femtiotal år senare tog de centrala delarna form och det kommunala förvaltningshuset ritades av en arkitekt. 

Den största arbetsgivaren i Huddinge är IKEA Kungens kurva. Det finns också ett antal industriområden här som Smista park och Länna Industriområde.

Åk till och från Huddinge enkelt

Om du vill hyra bostad i Huddinge är pendlingsmöjligheterna goda. Huddinge ingår till stor del i tätorten Stockholm och härifrån är det ganska enkelt att åka till Södertälje via E20:an som går i stort sett raka vägen. Det tar ungefär 30 minuter att köra dit och på vägen passerar du bland annat Salem. Om du i stället skulle ta tåget tar det drygt 30 minuter. E20:an fortsätter västerut och passerar sedan Eskilstuna Om du istället vill köra vidare till Västerås eller Enköping behöver du svänga av från E20:an och fortsätta på väg 55. Stockholm nås på ännu kortare tid och med offentlig transport går resan i blixtfart, endast en halvtimme med ett flertal olika tåg. Med buss 128 går det ännu snabbare än så.

Var finns alla lediga hyresrätter i Huddinge?

När du vill leta bostad i Huddinge gäller det att vara målmedveten och systematisk så att du slutligen landar ditt drömboende. Det kan vara snårigt, men ge inte upp!

Testa gärna att se om någon hyr ut ett rum i en bostadsrätt i Huddinge. Då får du chansen till ett fint boende, kanske till och med mycket centralt. Antingen kan du försöka hyra i andra hand eller ett rum som en del av bostaden. Det är så klart lite skönare att hyra i andrahand, men se till att det blir en lösning som passar båda, så att du plötsligt inte överraskas när hyresvärden får ändrade planer. Många passar nämligen bo på prov hos sambon eller ett år utomlands och hyr därför ut sitt boende en kortare tid. Men planerna kan ändras.

I Huddinge centrum ligger de flesta hyresrätter och bostadsrätter - härifrån är det nära till service som apotek och matbutiker. Pendeltågsstation och bussterminal ligger bara ett stenkast bort.

Om du hellre vill bo i kommunens östra delar som Trångsund, Länna eller Skogås går det att ta kollektivtrafiken via Nynäsbanan in mot centrum. Flemingsberg är ett område som rymmer många arbetstillfällen eftersom Karolinska universitetssjukhuset, Södertörn högskola och Novum forskningspark ligger här. I området Vårby finns också många lägenheter där Spendrups bryggeri ligger,

Med naturen som kuliss i Huddinge

Det är alltid trevligt att vistas i en av alla fina hyresbostäderna i Huddinge, men ibland lockar naturen. Vilken tur då att det finns hela 12 naturreservat i Huddinge kommun! När du vistas i naturen är det viktigt att vara rädd om den och inte skräpa ner eller störa djurliv. I Drevvikens naturreservat finns gemytliga strandområden och unik skog. Sommartid passar många på att paddla kanot ända till Kalvfjärden, en bit ut mot Östersjön. Om du är badsugen kan ett besök vid Gladö Kvarnsjöns naturreservat kanske passa? Du kan också plocka bär och svamp i området, eller hitta musslor i sjön. På ängarna växer ovanliga växter som backnejlika och toppklocka.

Hyr du hyresrätt i Huddinge? Hitta passande transportmedel!

Vardagspusslet måste gå ihop när du bor i en hyresrätt i Huddinge. Bilen är ett oslagbart transportmedel som också är bekvämt, men för mindre sträckor är cykeln också ett perfekt val. Miljövänligt dessutom. Ett roligt inslag i Huddinge är ett låsbart cykelgarage som ligger vid Huddinge station. Det är inte alltid en självklarhet att man får ha cykeln i fred, men här ökar definitivt möjligheterna! Det finns även möjligheter att pumpa däcken på cykeln i närheten. Läs mer här på Huddinge kommuns hemsida

Sportson på Kungens Kurva är vana vid att ta emot alla som vill ha en ny cykel och även ha hjälp med service och reparation. I sortimentet finns även elcyklar vilket är en bra lösning när du ska avverka flera kilometer, till exempel på väg till jobbet.

Hitta bostad i Huddinge

Hitta en bostad i Huddinge enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Huddinge är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Huddinge, rum Huddinge, radhus Huddinge, hus Huddinge eller studentbostad Huddinge.