Lägenheter Karlstad

Scrollar du runt bland lediga lägenheter i Karlstad? Här kan du bli klokare på hur bostadsmarknaden ser ut och vilka möjligheter du har att hyra lägenhet i Karlstad. Läs mer om staden och de olika staddelarna och försäkra dig om att du kommer att trivas! 

 

Lägenheter i Karlstad

I Karlstad bor du bra med närhet till vatten. Klarälven förgrenar sig runt stadskärnan i den vackra gamla residensstaden, med inte mindre än fyra utlopp vid Vänerns norra strand. Innerstaden är pittoresk med många vackra 1800-tals och 1900-tals byggnader. Det rika kulturlivet och möjligheter till sport och fritidsaktiviteter är aldrig långt borta för dig som bor i lägenhet i Karlstads innerstad. De värmländska skogarna nås efter kort transporttid. Vänern bjuder på många utflyktsmål för den som gillar livet på, i och vid vatten.

I Karlstad finns det framtidstro med ett expansivt byggande av bostäder och satsningar på infrastruktur, som bland annat främjat cyklandet i staden. För dig som letar lediga lägenheter i Karlstad, kommer det att finnas ett ännu större utbud de närmaste åren. Karlstad har en stark koppling till solen och uttrycket ’Sola i Karlstad’ har de flesta nog hört. Faktum är att Karlstad brukar ligga i toppskiktet i solligan i Sverige – och vem attraheras inte av tanken på att bo i en solrik stad precis vid Vänerns strand?

 

Hitta lediga lägenheter i någon av Karlstads många stadsdelar

Behöver du guidning till att hitta lediga lägenheter i Karlstad? Oavsett om du vill bo centralt i Karlstad, i utkanten av staden eller med de värmländska skogarna runt knuten, finns det ett utbud av härliga bostäder som passar dina önskemål. 

Karlstad har ca 95 000 invånare, och i regionen som består av kommunerna Forsaga, Grums, Hammar, Kil och Karlstad bor det 150 000 personer. Karlstad har ett bra läge med 22 mil till Oslo, 25 mil till Göteborg och 30 mil till Stockholm. Andra städer som också ligger vackert kring Vänern är VänersborgTrollhättan, Lidköping och Mariestad. I Karlstad är utvecklandet av papper, massa och förpackningar i framkant. Karlstad har också lockat många studenter sedan den blev universitetsstad 1999 och beskrivs som ett växande och nytänkande universitet. Om du söker studentlägenhet i Karlstad, finns många lägenheter i närheten av universitetet att se närmare på.

Det finns hela 66 namnggivna bostadsområden, så det kan vara en del att hålla koll på när du som ny söker bland lediga lägenheter i Karlstad. För att känna till några av de mest attraktiva stadsdelarna med lägenheter i Karlstad, kan du läsa mer om Haga, Herrhagen, Råtorp och Tullholmsviken.

 

Haga

Stadsdelen Haga är centralt belägen och har en stark identitet i Karlstad. Stadsdelen byggdes upp efter den stora stadsbranden 1865 och fick sedan sekelskiftet karaktären av en småstadsidyll med trähus och lummiga trädgårdar. Småhusen fick sedan ge plats till nya hus vid förtätning av stadsdelen från 1960-talet och framåt. Haga präglas av en hantverkshistoria med fabriker, garverier, smedjor och snickerier. Man kan i allra högsta grad se karaktären av en stad som har formats av 1900-talets samhällsutveckling. Stadsdelen Haga omringas av Pråmkanalen med broar och sluss, samt Klarälven och Stenbron. I norr angränsar Haga till Gubbholmen, ett populärt grönområde, som faktiskt är en ö i Klarälven.

 

Herrhagen

Herrhagen ligger uppe på en höjd och bär karaktär av att vara en livfull stadsdel. I området finns blandad bebyggelse, med lägenheter och äldre villor. Här har området Vågmästaren vuxit fram med ett makalöst läge med utsikt över Vänern. I stadsdelen ligger två större parker, Vasalunden och Herrhagsparken. 

Herrhagen präglas av bebyggelse från tre sekler i en struktur, där kyrka och skola är centralt placerade och även i Herrhagen kan man känna den samtida samhällsutvecklingen. 


Råtorp

Längs Klarälven norrut ligger Råtorp och Älvåker, som är äldre villaområden med hus i varierade färger och former. Under 1900-talets början var områdena väldigt glesbebyggda. De senaste 10 åren har området dock expanderat i Södra Råtorp med blandad bebyggelse och olika typer av bostäder. 

 

Tullholmsviken 

Området Tullholmen spås att bli en av Karlstads attraktiva bostadsområden. Tullholmen är under stor omvandling från industri till tusentals nybyggda bostäder, kontor och butikslokaler samt en kajpromenad. Det är också från Tullholmen som Karlstads populära båtbussar utgår.

I Karlstad finns det som beskrivet många attraktiva områden att bo intill Klarälven och Vänern. 


Hyra lägenhet i Karlstad

Här på sidan kan du se utbudet av lediga lägenheter i Karlstad.

Använd enkelt våra sökfilter och filtrera på bostadstyper som, hus, rum eller lägenheter i Karlstad. För att hitta en ledig lägenhet i Karlstad som passar dina mer specifika behov kan du också filtrera på hyreskostnad, storlek, antal rum och hyresperiod. Visa lediga läghenheter i Karlstad på en karta och ta hjälp av våra beskrivningar av de olika stadsdelarna, så ska du nog snart hitta ditt nya hem i Karlstad!

Lycka till med bostadssökandet och eventuell framtida flytt till hus, rum eller lägenhet i Karlstad!