Lediga Hyresbostäder Karlstad - värmländsk stad vid Vänerns strand

Livet är synnerligen glatt i Karlstad, då uttrycket ‘Sola i Karlstad’ är allmänt vedertaget. Den varma värmländska dialekten och arvet från nationalskalden Gustaf Fröding spelar också in. 

Andra kända värmlänningar som synts i TV är Bengt Alsterlind i Hajk och den nu avlidne och populäre programledaren Adam Alsing, samt sångerskan Zarah Leander. Säkerligen kommer du också som nyinflyttad få sol i sinnet!

På installations- och serviceföretaget Ramirent, Stora Enso och Helmia erbjuds flertalet arbetstillfällen för invånarna i Karlstad. Likaså arbetar många på byggföretaget PEAB och Skanska. Om du ser en distinkt, lila färg någonstans i stan’ så kan du vara säker på att det har med kafferosteriet Löfbergs att göra. De har till och med ett eget café där du kan avnjuta en rykande kopp svart.

Mitt i Karlstad ligger den vackra domkyrkan med yttre vit puts och en ljus och lätt interiör. Den vackra Klarälven mynnar ut i den stora sjön Vänern och fylls av turister som åker på små båtutflykter. Det är en perfekt plats för fiske.

Hyra bostad i Karlstad

Karlstads centrala delar ligger mitt ute på en ö i Klarälvens deltaland. Du bor i nära anslutning till stadsbiblioteket, Värmlands museum och kan dessutom utforska närliggande stadsdelen Sundstad som har ett grönskande rekreationsområde. 

En bit utanför centrum ligger Gruvlyckan som har en fin, kuperad terräng och gott om träd och växtlighet. Du tar dig enkelt in till de centrala delarna med buss. Rum att hyra kanske du hittar i Viken som har både yngre och äldre bebyggelse, omgiven av olika parker och grönområden.

Hyra studentbostad i Karlstad

I Karlstad finns det ungefär 16 000 studenter som studerar inom områdena teknik, samhällsvetenskap och humaniora. Leta med fördel hos Lecab Fastigheter vars lägenheter ligger på Forest Hill. Bredband, samt el och värme ingår. Lönnen Studentbostäder erbjuder relativt nybyggda lägenheter i nära anslutning till Karlstad universitet.