Hyrebostäder i Trollhättan - Sveriges filmmecka 

Nämn Trollhättan och de flesta tänker på Trollywood. Här har danska superregissören Lars Von Trier hållit till och spelat in storfilm med Nicole Kidman. Film i Väst producerar fortfarande många filmer här. Namnet Trollhättan kommer från de vilda fallen som finns i området, ett vackert naturinslag som finns att beskåda när vattnet släpps ut i fåran. Ta dig gärna till naturområdet Älvrummet för att se mer av vattensamlingarna och den vackra naturen.

Trollhättan var förr i tiden strategiskt viktig eftersom en landsväg som ledde in i Norge gick förbi här. När Göta Kanal byggdes på 1800-talet blev det ett smidigt sätt att transportera handelsvaror vilket även det satte staden på kartan. Ansvarige var Baltzar von Platen. 

Bilfabriken Saab såg till att det skapades många arbetstillfällen i Trollhättan. Om du tar dig till Innovatum finner du nydanande företag på företaget NOHABS gamla område. 

Hyra bostad i Trollhättan

Det kommunala bostadsbolaget Eidar Hem erbjuder bostäder i ett flertal olika områden. Boendet i centrum har nära till Trollhättans resecentrum som underlättar jobbpendlingen.

Det är bekvämt att bo i Sylte eftersom du har nära till både vårdcentral, pizzeria och matbutik. Alla som tycker om att vara ute i naturen kommer även trivas med att kunna ta sig ut i området Ryrbäcken. Studenter kan å andra sidan bo i Kronogården som är ett område för människor i alla åldrar.Totalt bort det cirka 6 000 invånare här. 

Hyra rum i Trollhättan

Stadsdelen Björndalen är först och främst ett villaområde som hela tiden växer i storlek. Här kanske någon har ett rum över och väljer att hyra ut till en veckopendlare eller någon som snabbt behöver nytt boende. Området ligger nära till shopping och med fina Göta älv runt knuten. Ett annat populärt villaområde är Hjulkvarn, vilket passar de som arbetar på en av arbetsplatserna på Stallbacka industriområde.