Hyresbostäder i Uddevalla - upptäck fördelarna med Bohuslän

Uddevalla är den trygga, lilla kuststaden som har vacker havsmiljö och skön rekreation in på knuten. Uddevalla har historiskt varit en medeltida handelsplats i norsk regi. Slitningarna mellan de skandinaviska länderna gjort att flera krig och bränder härjat staden. Svenskar plundrade Uddevalla under nordiska sjuårskriget. Genom åren har Uddevalla varit både svenskt, danskt och norskt. 

Närheten till havet har gjort att Uddevalla kunnat växa på grund av en blomstrande fiskenäring på export. Industrialiseringen fungerade som katalysator för dagens näringsliv. 

Det finns massor av saker att hitta på i Uddevalla. Bohusläns museum är ett stort och populärt kulturcentrum som har spännande utställningar och temadagar. I shoppen kan du botanisera bland lokalt tillverkade Bohuslänska smaker som sylt och honung. För den aktive finns det möjligheter att utforska Skalbankarna som är ett vackert landskap med promenadslingor, omgivet av grönska och vatten. 

Hyra bostad i Uddevalla

I centrala Uddevalla vimlar det av mysiga caféer och trendiga restauranger. Strosa runt på charmiga kullerstensgator och hitta de där speciella guldkornen. Att hitta lägenhet centralt kan vara knepigt men glöm inte att du även kan leta efter ett rum eller andrahandsboende.

Området Kurveröd är perfekt för dig som vill smidig pendling till omkringliggande samhällen eller snabbt behöver ta dig vidare ut i landet via Riksväg 44. Här kan du testa på boende i form av kooperativ hyresrätt när du hyr lägenhet av Uddevallahem. Det betyder att det finns en förening med styrelse precis som om du skulle bo i en bostadsrätt.

I området Tureborg har du skolor och förskolor i närheten samt en kolonilott. Innergårdarna är lummiga och du kan finna både nyproduktion och 50-talslägenheter här. 

Hyra studentbostad i Uddevalla

Den som letar studentboende i Uddevalla behöver ta kontakt med hyresvärdarna själv då det inte finns ett gemensamt kösystem. Om du hyr i andrahand är det viktigt att det finns ett skrivet kontrakt innan ni flyttar in. Gå alltid på visning innan du flyttar in för att försäkra dig om allt står rätt till.