Lediga lägenheter i Uddevalla

Oddevalla nämns i norska skrifter för första gången på 1400-talet. Namnet tolkas som udden med en vall som är lämplig som marknadsplats. Dansk-norska Uddevalla blir svenskt först 1658. Karl XII dör i Halden 1718 och förs till Uddevalla där han balsameras. Vid en fältriksdag på Kungstorget utropas hans syster Ulrika Eleonora till Sveriges regent och det är Ulrika Eleonora som avskaffar enväldet vilket blir det första steget mot den demokrati vi har idag i Sverige.

Uddevallas föränderliga historia

Det tidigare namnet Oddevold, det vill säga "slåttermarken på udden” lever idag vidare i fotbollslaget IK Oddevold så är du i Uddevalla för att leta lediga lägenheter så kanske du med lite tur kan pricka in en hemmamatch. Staden har genom århundradena härjats av krig och bränder och inte mindre än sex gånger har den brunnit ner till grunden. Uddevalla har genom tiderna ömsom legat i Sverige, Norge och Danmark. Staden har bytt nationalitet sju gånger och fick ett rejält uppsving under andra halvan av 1700-talet då sillfisket tog fart.

Lägenhet att hyra i Uddevalla i hjärtat av Bohuslän

Uddevalla är en del av tillväxtregionerna Oslo och Göteborg. Växtkraften i kommunen är stark tack vare det attraktiva läget i hjärtat av Bohuslän och den unika kombinationen av hav, fjäll och fjord. Att läget är attraktivt märks i att det byggs många nya bostäder i Uddevalla vilket bidrar till att fler kan hitta en lägenhet i Uddevalla. Uddevalla har ett fantastiskt läge för stadsutveckling med en kilometerlång strand- och kustlinje mitt i staden.

Plugga och arbeta med en hyresrätt i Uddevalla

I Uddevalla finns ett brett studieutbud. Högskolecentrum Bohuslän i Uddevalla har profilen entreprenörskap, turism och handel och i entreprenörsparken har även många företag flyttat in. Uddevalla har fler än 5600 företag representerade i de flesta branscher vilket ger bra förutsättningar att skapa en expansiv framtid. De största arbetsgivaren i Uddevalla är Uddevalla kommun, Uddevalla sjukhus samt arbetsgivare inom bygg- och detaljhandeln.

Smidiga kommunikationer när du hyr lägenhet i Uddevalla

Beläget i hjärtat av Bohuslän är Uddevalla ett kommunikationsnav. Till och från Göteborg går minst ett tåg i timmen från Centralstationen och hyr du lägenhet i närheten av Östra stationen som ligger i anslutning till Högskolecentrum Bohuslän, stannar Bohusbanan även till här. Kampenhofsterminalen mitt i staden är knutpunkt för såväl stadstrafikens bussar som landsbygds- och expressbussar och i anslutning till handelsplatsen Torp finns en regionbussterminal där expressbusstrafiken i Bohuslän samordnas och byten görs mot destinationer i alla riktningar. Från Trollhättan-Vänersborgs flygplats strax utanför Trollhättan, cirka tre mil från Uddevalla, finns flera dagliga turer till Bromma. Kommer du med bil genomskärs kommunen av E6. 

Smakupplevelser i Uddevalla

Vill du smaka en “Uddevallare”? Lägg då ett mynt i botten på en mugg och häll på så mycket kaffe att myntet inte syns. Fyll sedan på med konjak, så mycket att myntet syns igen. Med en lägenhet i Uddevalla kan du välja mellan allt ifrån lokalproducerad mat i folkvimlet till pinfärska fisk- och skaldjursrätter vid havet. 

Att göra på fritiden när du hyr lägenhet i Uddevalla

När du letar bland lägenheter i Uddevalla ska du veta att här finns gott om platser och evenemang att längta till. Med skärgårdsbåtarna tar du dig ut i den bohuslänska skärgården. Uddevallaturen och Ljungskileturen går till flera mindre stränder längs Uddevallas innerskärgård och vill du längre ut till pärlor som Åstol, Bassholmen, Käringön och Smögen tar skärgårdsbåtarna dig även dit. Strandpromenaden är en 9,3 kilometer lång gång- och cykelväg som går från Skalbankarna ut till Lindesnäs och den vattennära promenaden med hängbron och träbrygga som löper längs med berget från Svenskholmen ut mot Gustafsberg är lika vacker sommar som vinter och har utsetts till Sveriges vackraste väg. 

Håll igång i Uddevalla

Utmana dig själv i stadens olika motionslopp såsom Herrestad fjällmaraton, Strandjoggen, Bokenäs swimrun, och Uddevalla x-trail. Alla exempel på lopp som ingår i Challenger Uddevalla. Med lägenhet i Uddevalla har du längs kusten fantastiska möjligheter att njuta av friluftsliv både på vattnet och under ytan. Gullmarsfjorden har ett rikt marint djurliv och bjuder på dykning i världsklass. Denna artrikedom under ytan kan du såklart även uppleva med snorkel och cyklop vid någon av alla badplatser längs fjorden. Staden är också stolt över det varierande och omfattande idrottsliv som finns här. Föreningar som Hälle IF, IK Orient, Ljungskile SK, GF Kroppskultur och Uddevalla Sim är exempel på föreningar som även skördar framgångar på nationell elitnivå.

Hyra lägenhet i Uddevalla

Stark framtidstro tar sig uttryck i att det i Uddevalla pågår många stora satsningar. Byggnadstaken har ökat och nya attraktiva och havsnära bostadsområden växer fram. Samtidigt har antalet invånare i kommunen också ökat så utbudet av lediga lägenheter motsvarar inte efterfrågan. Letar du efter lediga lägenhet i Uddevalla kan vara lättare att hitta en lägenhet i Uddevalla i mitten av terminerna då den generella efterfrågan möjligtvis kan vara mindre.


Hyresbostäder i Uddevalla - upptäck fördelarna med Bohuslän

Uddevalla är den trygga, lilla kuststaden som har vacker havsmiljö och skön rekreation in på knuten. Uddevalla har historiskt varit en medeltida handelsplats i norsk regi. Slitningarna mellan de skandinaviska länderna gjort att flera krig och bränder härjat staden. Svenskar plundrade Uddevalla under nordiska sjuårskriget. Genom åren har Uddevalla varit både svenskt, danskt och norskt. 

Närheten till havet har gjort att Uddevalla kunnat växa på grund av en blomstrande fiskenäring på export. Industrialiseringen fungerade som katalysator för dagens näringsliv. 

Det finns massor av saker att hitta på i Uddevalla. Bohusläns museum är ett stort och populärt kulturcentrum som har spännande utställningar och temadagar. I shoppen kan du botanisera bland lokalt tillverkade Bohuslänska smaker som sylt och honung. För den aktive finns det möjligheter att utforska Skalbankarna som är ett vackert landskap med promenadslingor, omgivet av grönska och vatten. 

Hyra bostad i Uddevalla

I centrala Uddevalla vimlar det av mysiga caféer och trendiga restauranger. Strosa runt på charmiga kullerstensgator och hitta de där speciella guldkornen. Att hitta lägenhet centralt kan vara knepigt men glöm inte att du även kan leta efter ett rum eller andrahandsboende.

Området Kurveröd är perfekt för dig som vill smidig pendling till omkringliggande samhällen eller snabbt behöver ta dig vidare ut i landet via Riksväg 44. Här kan du testa på boende i form av kooperativ hyresrätt när du hyr lägenhet av Uddevallahem. Det betyder att det finns en förening med styrelse precis som om du skulle bo i en bostadsrätt.

I området Tureborg har du skolor och förskolor i närheten samt en kolonilott. Innergårdarna är lummiga och du kan finna både nyproduktion och 50-talslägenheter här. 

Hyra studentbostad i Uddevalla

Den som letar studentboende i Uddevalla behöver ta kontakt med hyresvärdarna själv då det inte finns ett gemensamt kösystem. Om du hyr i andrahand är det viktigt att det finns ett skrivet kontrakt innan ni flyttar in. Gå alltid på visning innan du flyttar in för att försäkra dig om allt står rätt till.