Hyr hus i Uppsala - är det i år du kan odla i egen trädgård?

Funderar du på att hyra hus i Uppsala? Det är inte alla som vill bo i lägenhet eftersom det kräver att man bor på andra eller tredje våningen och inte kan gå promenera rakt ut. I ett hus slipper du trapporna eller hissen och behöver inte släpa upp barnvagn eller cykel. Ett hus kan vara bra att testa att hyra under en period för att se om det passar just dina och/eller din familjs behov. Det är inte heller säkert att huslivet är speciellt lockande eftersom det ofta blir större ytor att städa och mer trädgårdsskötsel. Det som väljer att hyra ut ett hus är ofta själva bortresta under ett år eller par månader, eller så väljer de att provbo någon annanstans. Vid köp av ett annat hus väljer en del att antingen hyra eller hyra ut sitt hus. Det kan vara bra om ni till exempel har barn som inte bott i lägenhet och känner sig mer hemma i hus som boendeform. 

Trädgårdslivet är ofta det som lockar när när man letar efter en annons som säger “hus uthyres Uppsala”. Det är mysigt och avkopplande och gå och påta i rabatten och kanske odla en del egna grönsaker. Det är trevligt att kunna grilla på uteplatsen och slappna av med en god bok i solstolen. Det enda som kan vara jobbigt är att du måste sköta om trädgården, exempelvis kratta löv på hösten eller se till att fåglarna inte smutsar ner utemöblerna. Har du däremot husdjur kommer de älska att kunna vara i trädgården och njuta av den friska luften lika mycket som du.

Hus Uppsala - för de som trivs i lärdomens stad

Ett hus i Uppsala ger dig möjligheten att bo och trivas i en stad som är rikt på kultur och har ett dynamiskt studentliv. Nästan hela 25 000 studenter studerar på en av alla institutionerna, bland annat inom medicin, teologi och språk. Uppsala är en av de största städerna i Sverige och ligger på bekvämt avstånd från Stockholm där det finns ett ännu större utbud att utforska. Det är smidigt med arbetspendling till en större stad där det finns många arbetstillfällen även om det också finns arbetsplatser i Uppsala som till exempel Livsmedelsverket. Det finns flera trevlig inslag i centrala Uppsala som den fina domkyrkan och de äldre, välbevarade byggnaderna från 1600-talet. 

Hus uthyres Uppsala - var letar jag?

Det finns flera spännande områden i att hyra hus i Uppsala i. Norby är en fin stadsdel i Uppsala där det finns många villor och garanterat ett flertal grannar som vill prata om den bästa grillen eller tekniker för att klippa buskarna. Detta området är inte bara tjusigt utan också barnvänligt. Luthagen har en något mer kulturell prägel och flera fina byggnader. Ett par kilometer söderut från centrala Uppsala växer sig en ny stadsdel större. Det gamla militära övningsområdet kommer att bli en plats för många bostäder och lummiga planteringar i Rosendal. Det är också byggt för att cyklister ska kunna ta sig fram lättare och komma in till city på bara 10 minuter.

Det kan vara värt att leta boende i närliggande områden till Uppsala. Några av dessa är Knivstad, Enköping och Tierp där det finns både villor och bostadsrätter. Många uppskattar att kunna hyra ut boendet till forskare och masterstudenter vid universitetet. Då brukar chansen vara högre att få in skötsamma hyresgäster som betalar hyran i tid.

Tänk på det här när du hyr hus i Uppsala

Det är ofta dyrt och omvälvande att flytta, därför kan det vara värt att rensa ut lite extra innan du flyttar. Det finns flera återvinningscentraler i Uppsala med omnejd, några av dessa är Almunge, Björklinge, Boländerna och Storvreta. Dessutom kan du lämna in dina gamla skatter till bland annat Erikshjälpen Second Hand eller Helping Hand för att se om de kan bli någon annans nya favorit. På så vis stärker du det cirkulära samhället. Satsa gärna på bra förvaring i det nya hemmet. Om det finns många platsbyggda lösningar kan du köpa korgar, kartonger och andra små behållare för både skor, tröjor eller smycke .

Om du hyr hus i Uppsala vill du inte lämna efter dig en massa repor eller fula märken på väggarna eftersom du då kan riskerar att betala tillbaka delar av depositionen. Se därför till att inte spika eller skruva upp för mycket. En lösning är att köpa modulhyllor från IKEA som kan stå direkt på golvet utan att behöva fästas någonstans. Några av tavlorna kan stå i fönsterkarmen eller kanske på byrån. När du bor i hus är du ansvarig för att hålla uppfarten och biten utanför huset fri från snö så att fordon kan komma fram. Glöm inte heller att köra ut avfallstunnan så att den kan tömmas ordentligt!