Hyra rum i Uppsala - en smidig lösning för dig som letar bostad

Står du inför en situation där du behöver ett boende ganska snabbt och inte vet om lägenhet eller hus passar dig? Då kan det vara en god idé att hyra rum i Uppsala. Många som väljer att studera eller flytta hemifrån satsar på att hyra ett rum eftersom det oftast går fortare att få den och är billigare än en stor tvåa eller trea. 

Det är nämligen inte det lättaste att få tag på boende i en av Sveriges största städer, Uppsala. Här finns gott om studenter och invånare som trivs med att ha Stockholm på pendlingsavstånd samtidigt som de har nära till sjön Mälaren och den vackra naturen i närheten. Uppsala är en uppskattad stad på grund av den vackra, äldre arkitekturen i innerstaden och arvet efter Carl von Linné. Det går att gå i hans fotspår på en av alla vackra vandringsstigar som kallas herbationer. Många uppskattar också all offentlig konst som finns att titta på i Uppsala. Om du tycker om att vistas i det fria så kanske Sunnerstaåsens frifluftsområde kan passa.

De som lägger upp en annons med “rum uthyres uppsala” brukar vilja göra detta av flera olika anledningar. Antingen har de precis separerat och fått ett extra rum att hyra ut, eller så är barnen nyligen utflugna. En del tycker det är trevligt att få in en yngre person som de kan vägleda i en ny stad.

Enkel och bekvämt med att hyra rum i Uppsala

Det är bekvämt att hyra rum i Uppsala, dels för att det ofta är möblerat när du flyttar in. Det beror på att den som redan bor där inte direkt tömmer delar av sin lägenhet för att ge plats för någon annans bohag. Det är praktiskt för de som inte har lust att köpa på sig en massa nya möbler, speciellt om man inte vet hur länge man ska bo i lägenheten. Det är dyrt att fixa både säng och sittplatser. Det vanliga är att det finns skrivbord och plats för kläderna när du flyttar in. Beroende på vilken inställning din hyresvärd har kan ni dela på städprylar och andra saker till hushållet, vilket gör det betydligt billigare. Om du hyr ut ett rum i ett kollektiv så kommer ni garanterat att dela på mer än så, som till exempel torrvaror, diskmedel eller toapapper. Men se till att ha en ordentlig överenskommelse så att ni inte blir ovänner om vems ansvar det är att köpa hushållspapper.

Att hyra rum i Uppsala kan vara ett sätt att få tillgång till en större yta i lägenheten om hyresvärden tillåter det. Om du bor i en liten etta så finns det inga andra rum att vistas i. Nu kan du laga mat i ett större kök och titta på TV i vardagsrummet i stället. Det är också mer plats till att bjuda hem gäster.

Rum Uppsala - bil eller cykel?

Ett annat sätt att hålla kostnaderna nere om du hyr rum i Uppsala är att cykla överallt, vilket många gör i Uppsala på grund av alla cykelvägar som går kors och tvärs genom stan. Du behöver inte köpa en ny cykel utan kan spana efter begagnade alternativ. Om du bara vill ha en cykel tillfälligt eller får gäster rekommenderar vi SkiTotal-cykeluthyrning där du kan hyra olika modeller.

Många taxis som kör i Uppsala är miljöbilar och om du köpa månadskort till buss och tåg går det också bra. Det finns helgpass som även dina gäster kan köpa.

Rum att hyra i Uppsala - var letar jag?

Funderar du på vilket område som kan passa dig när du vill hyra rum i Uppsala? Norby och Luthagen brukar vara poppis, även om de skiljer sig åt en del. Norby är mycket barnvänligt och ett av de finare områdena. Håll utkik efter rum i nyproduktion, då de positiva nyheterna är att det ofta brukar finnas ett rymligt, fräscht badrum och tvättmaskin i dessa.

Bo smart när du hyr rum i Uppsala

Det är dyrt med boende och även om du kan dela på kostnaden med någon annan, så skadar det inte att se över de generella kostnaderna. Ni som bor i lägenhet har den fördelen att det finns en vaktmästare som kan hjälpa till med enklare reparationer, antingen gratis eller till en billigare peng. Det kostar heller ingenting extra för vatten och värme som det annars gör i hus.

Mathandlingen kan göras på flera av Uppsalas större matbutiker och några av dessa är Coop och Willys. Håll utkik efter deras extraerbjudande och laga maten utefter de råvarorna. Du behöver inte köpa de allra dyraste påläggen och i stället för att duka upp en stor frukostbuffé kan du istället äta havregrynsgröt. Den kan varieras i oändligheter med topping som sylt eller nötter.