Radhus Uppsala passar den som inte vill bo i lägenhet

Om du vill ha ditt första egna boende eller känner att lägenheten är för liten kanske det är läge att hyra radhus i Uppsala? Det är något alldeles speciellt när man hittar ett boende att trivas i, men vägen dit kan vara lång. Uppsala är en av Sveriges större städer och väldigt populärt att bo i för såväl studenter som vanliga inkomsttagare. Det går så klart att få tag på ett rum eller en tvåa om lägenhetsjakten är systematisk, men en del vill allra helst bo i radhus eller hus. Särskilt om de har barn eller har en bil för pendlingen till jobbet varje dag eftersom där brukar finnas en garageplats. Det kan vara nog så jobbigt att behöva leta efter parkering varje dag. Det kostar pengar att ha garageplats i föreningen och kostnaden för böter är heller ingen kul aspekt.

Uppsala lockar tack vare centrums vackra arkitektur och närheten till Mälaren och Sveriges huvudstad, Stockholm. Carl von Linné är en av de mest kända vetenskapsmännen i en stad som har producerat många Nobelpristagare. Det är ingen tvekan om att lärdomens vindar är närvarande i Uppsala. Det finns möjlighet att gå i hans fotspår genom att vandra på en av hans vandringsstigar vid namn herbationer. När du går på dessa stigar kommer du att passera olika växtplatser för varierande arter och kan lära dig mer om dem. Utöver denna vandring finns det också mycket offentlig konst att gå runt och titta på i Uppsala. De olika konstråken där du kan se olika konstverk heter bland annat Det oväntade mötet, Fred eller Om ursprung och etnicitet. Det finns också möjligheter att ge sig ut till Sunnerstaåsens friluftsområde och njuta av den friska luften. 

Upptäck fördelarna med radhus i Uppsala

Det finns flera fördelar med att bo i radhus i Uppsala. Många som bor nära sina grannar får ett nära band till dem och man kan hjälpas åt att hålla lite uppsikt om någon reser bort. Det brukar också finnas en liten grillplats och inte en särskilt stor trädgård. Många uppskattar att inte behöva hålla efter en alltför stor yta och klippa gräset då det både är ansträngande och tar tid.

Att hyra radhus i Uppsala är bra om du har barn eftersom du kan ha uppsikt över dem lättare när de leker ute på gatan eller i trädgården. På den lilla ytan finns det säkerligen plats att odla lite örter eller grönsaker som annars kan vara ganska dyrt att handla i affären.

Radhus Uppsala - så hittar du transportmöjligheter

Om du hyr ett radhus i Uppsala kan det vara bra att veta att du har olika transportmöjligheter. Eftersom stadskärnan är mycket kompakt är det enkelt att cykla runt från ställe till ställe. Vill du inte köpa en cykel utan också hyra en? Där finns SkiTotal-cykeluthyrning där du kan hyra allt från damcyklar till barncyklar.

Upplands lokaltrafik heter de som har hand om bussarna och tåget. Som besökare kan du köpa ett tillfälligt busskort och åka runt i staden samt ut till Arlanda flygplats. Många köper också ett 30-dagars busskort till förmånligt pris. Om du hellre väljer att ta taxi är de goda nyheterna att dessa är miljöbilar. 

Radhus uthyres Uppsala - var finns det?

Du kanske redan har lyckats hitta ett par trevliga områden att hyra radhus i Uppsala i? En del föredrar den gemytliga stadsdelen Norby där boendekvaliteten är hög, särskilt för barnfamiljer. Många föredrar också området Luthagen där arkitekturen är äldre och charmig.

Radhus i Gamla Uppsala är ett uppskattat val av många eftersom det är en charmig stadsdel som är nära både natur och cityliv. Varför inte se om du kan hyra ett radhus som är relativt nyproducerat? I området kan du gå på jakt efter historiska fornlämningar, nämligen tre stora högar som kallas Uppsala högar. De tros vara från 500-talet.

Spar pengar när du hyr radhus i Uppsala

Boendekostnader kan vara höga och om du dessutom hyr av en privatperson i andrahand kan det finnas ett litet påslag. De väljer ofta att göra påslaget för att täcka för slitage eftersom huset kanske ska säljas vidare i framtiden. Se därför till att ha en plan för att dra ner på kostnaderna. El är en tråkig utgift och det har varit högre elpriser ett tag nu. Det är ofta billigare att köra tvättmaskin eller diskmaskin på kvällen eller sent på natten. Samla gärna ihop så mycket vit- eller kulörtvätt för som möjligt för att kunna tvätta mycket på en gång, det är även bra för klimatet. 

Till skillnad från när du bor i hyresrätt finns det ingen vaktmästare som kan hjälpa dig och du får stå för eventuella reparationer själv. Det finns ofta så kallade veteranpooler, alltså företag som har seniorer som arbetar för dem. Ofta är det något billigare att anlita äldre hantverkare som delvis gör detta för att det är roligt att fortfarande kunna bidra.