Studentbostäder Uppsala - gör drömmen om studier verklig!

Välkommen till en studentstad med anor, här är det är många som vill hitta en av Uppsalas studentbostäder. Uppsala är känt som Sveriges Cambridge som ligger på bekvämt avstånd från Stockholm. En tågresa mellan de två städerna tar endast dryga halvtimmen. Eftersom så många är studenter finns det en ung och energisk atmosfär i Uppsala. Det finns också en bra mix mellan det privata näringslivet och det teoretiska, akademiska livet. Det stora företaget Pharmacia har funnits och verkat här sedan 50-talet. 

Måste man stå i en bostadskö som Uppsalastudent? Ja, det är att rekommendera. Detta kan du göra redan innan du påbörjar dina studier men det går också att göra på plats. Ett tips är att sikta in dig på ett något billigare och enklare boende i början om du inte fått tag på en studentbostad och börja leta mer aktivt. Det blir också enklare att gå på visning, något som är ett måste med tanke på att det förekommer en del bedrägerier idag. Det finns de som skrivit på ett kontrakt utan att ens veta om det finns ett boende eller inte och därmed betalt en dyr deposition. Ge inte upp, du kommer snart att hitta ett boende att trivas i. Om inte annat kommer den första tiden vara fylld av möten och människor. Kanske finns det en chans att nätverka sig fram till ett passande studentboende.

Bostad Uppsala som student - praktiska råd

Om du hittat en boende i Uppsala som student är det bara att gratulera! Nu väntar en spännande tid som också kan bli dyr och krånglig om du inte har koll på allt det praktiska. Många som flyttar ber om flytthjälp av vänner och familj. Det är förvisso praktiskt och prisvärt, men det är inte säkert att alla har möjlighet att ställa upp. Speciellt om du redan avverkat ett par flyttar. Därför kan det vara värt att testa Move by bike som finns i Upsala där allt bohag transporteras bak på cykeln i en kärra. Det är inte bara billigare utan också mer miljövänligt. Det är bra för studenter som kanske inte har hunnit samla på sig en massa prylar och möbler. 

Studenbostad Uppsala - det finns så mycket att upptäcka!

Var kan man motionera till ett billigt pris? Det allra billigaste är att snöra på sig gymnastikskorna och ge sig ut i löparspåret. Löpning är en billig aktivitet som kan utföras nästan var som helst och när som helst. Några exempel är Fjällnora naturreservat och Gamla Uppsalastråkets friluftsområde som ligger på en höjd på 30 meter på Tunåsen. Detta är bara några exempel då det finns otaliga friluftsområden i Uppsala med omnejd där du kan njuta av stillheten.

Ett gym som är relativt billigt och även passar dig som vill kunna träna när som helst på dygnet är Fitness 24/7. Med inpassering dygnet runt passar detta gym studenter som har ett flexibelt schema. Oftast har gymmet ett förmånligt erbjudande i början av terminen för alla som vill ha ett prisvärt medlemskap. Om du inte gillar att trängas på gymmet finns det ganska många utegym på flera ställen runt om i Uppsala. Ta med dig en av dina kursare och diskutera de senaste tentaresultaten medan ni får bättre styrka och kondition.

Sommartid finns det gott om gratisnöjen att testa. Gör gärna ett besök i Botaniska trädgården som är en av Sveriges äldsta. Det finns 10 000 olika arter att upptäcka här från olika delar av världen. Om du gillar kaktusar eller olivträd rekommenderas ett besök i det vackra Orangeriet. 

Budgetalternativ för studenter

När du satsar på en av alla studentbostäder i Uppsala är det en god idé att hålla kostnaderna nere eftersom du oftast bara en inkomst från CSN och ett extrajobb. Det är dock inte säkert att du hinner jobba extra om studierna tar mycket tid i anspråk.

En del väljer att bo i ett kollektiv för att spara pengar. Det innebär att man hyr ett rum i en större bostad. Det kan vara en privatperson som hyr ut rummet eller ett gäng andra studenter som söker en ny inneboende. Det positiva är att det är billigare med en sådan boendelösning än en egen studentlägenhet. Dessutom kan ni dela på kostnaderna för hygienartiklar, städprylar och även husgeråd. Det är inte så roligt att lägga pengar på nya disktrasor när det finns spännande caféer att gå till?

Ett tips är att handla i lågprisaffärer som Rusta eller Överskottsbolaget. Även om de har varor till lägre priser är det också värt att spana efter aktuella kampanjer varje vecka. Ibland får de in ett större parti av fina saker, som glas eller kuddar. Lägg inte heller dyra pengar på att ha lyxiga möbler utan inred hellre med fina textilier och kuddar för att sätta personlig prägel på ditt rum. Vem vet när du ska flytta igen? Skruva inte heller upp något på väggarna eftersom det kan skapa fula märken som du måste åtgärda innan du flyttar ut.