Hyra lägenhet Uppsala - är det dags för flytt?

Det är många som vill hyra lägenhet i Uppsala, inte minst de tusentals studenter som kommer hit varje år för att plugga på en av alla utbildningar. Uppsala är känt för att vara en vacker studentstad med gamla anor. Här verkade Carl von Linné och spred kunskapen om olika växtarter.

Förutom att du får tillgång till den vackra stadskärnan med anrik arkitektur är det också nära till naturen. Runt sjön Mälaren är det trevligt att vistas och 

Sunnerstaåsens friluftsområde ligger på bekvämt avstånd.

Byta lägenhet Uppsala - har du någon gång sett en sådan annons? Det är många som kanske tycker att sitt nuvarande boende är allt för litet, eller så har de nyligen separerat och vill flytta till en mindre bostad för att helt enkelt bo billigare. Det positiva med att ha ett förstahandskontrakt är att det är betydligt enklare att byta upp sig till något annat. Så om du står och tvekar mellan att hyra i andra hand och ett boende som inte motsvarar alla förväntningar är det trots allt bättre att ta förstahandskontraktet för att att sedan kunna byta. Det brukar dessutom vara lättare att hitta en fyra än en tvåa. Du kan testa att bo större ett tag med en rumskompis som tar en del av bördan för hyreskostnaden. Om du har tur kanske någon blir förälskad i just ditt område eller boende och vill gå med på att byta lägenhet!

Just rumskompisar är ett bra sätt att hålla nere kostnaderna, då ni inte bara delar på hyran utan också andra städgrejer, toapapper och köksgeråd. Det är dock viktigt att ni kommer överens om exakt vad som ska delas och hur mycket pengar var och en lägger på dessa prylar.

Tänk på det här om du vill hyra lägenhet i Uppsala

Om du bestämt dig för att hyra lägenhet i Uppsala väntar en skön nystart där du antingen får inreda ett nytt boende och/eller lära känna en ny stad.

Det är alltid omständigt att flytta och många väljer att anlita en flyttfirma för att slippa bära alla tunga möbler själv. Om du hellre vill spara på kostnaderna är det dags att börja kontakta vänner och familj och höra om de kan tänka sig att ställa upp. Glöm inte alla belöna gänget med pizza och dryck efteråt!

Några flyttfirmor i Uppsala som har bra renommé är Hemfrid, Kvalitetsflytt och BudCenter Flyttfirma Uppsala. Jämför gärna priser och läs igenom deras villkor för att hitta en flyttfirma som passar dina behov. Nu finns även MovebyBike i Uppsala, ett klimatsmart alternativ då ditt bohag fraktas med cykel. Det passar speciellt dig som inte har så mycket möbler, kanske om du nu ska flytta hemifrån och har en begränsad budget!

Hyr lägenhet Uppsala - det finns så mycket att upptäcka!

Alla som hyr lägenhet i Uppsala har tillgång till en dynamisk och mysig stad med flera härliga inslag. Güntherska hovkonditori är trevligt om du vill testa en klassisk fika på ett gemytligt läge vid Fyrisån. Detta konditori har funnits enda sedan 1800-talets slut. Ett annat gediget inslag är den historiska delen av Uppsala där katedralen ligger. Det kommer miljontals besökare hit varje år. Även omgivningarna är väldigt vackra och ligger på centralt läge. 

Om du är den sportiga typen finns det gott om roliga aktiviteter att testa. På GO Adventure kan du snart känna adrenalinet flöda på en äventyrsbana i Fjällnora. Även Uppsala Survival erbjuder aktiviteter som gör att du kan utmana dig själv. Vad sägs om att hoppa i gamla däck eller svinga dig i en lian? Även Rörken Gokart är roligt om du gillar fart och fläkt. 

Håll nere kostnaderna

Det är inte bara roligt att inreda den nya lägenheten. Som ny hyresgäst finns det också en del praktiska saker att tänka på. Det första du kan göra när du flyttar in är att dokumentera och fota lägenheten för att kunna visa vilket skick den var i. Det är praktiskt vid utflytt så att inte du blir ersättningsskyldig för de skadorna som fanns där från början. 

Försök att inte handla allt nytt på en gång utan bo hellre in dig ett tag och känn efter. På så sätt undviker du att göra onödiga impulsköp. Åk gärna till lågprisaffärer och handla städutrustning och hygienartiklar. Det är alltid billigare att handla i bulk. I Uppsala finns bland annat Rusta och Överskottsbolaget där priserna är lägre och de även har kampanjer ofta. 

Även Coop och Willys i Uppsala är bra butiker om du vill handla mat till ett lägre pris. Många passar på att laga storkok och sedan göra matlådor av maten för att spara pengar. När elpriserna är höga är det bra att inte låta elektronikprylarna vara på standby utan att stänga av dem när de inte används. Likadant med dina lampor, låt de inte vara på om du lämnar rummet.