Hus uthyres i Dalarna

Kikar du på hus i Dalarna? Om du inte har pengarna till att köpa huset själv, kan du se närmare på möjligheterna att hyra hus i Dalarna under en längre eller kortare period. Hus i Dalarna finns i alla prisklasser, men den stora fördelen med att hyra hus i Dalarna är att du inte står med dyra lån eller påverkas av en svajig bostadsmarknad. Genom att hyra ditt hus i Dalarna kan du se om livet i hus är något för dig. Det kan finnas perioder i livet, mellan försäljning av en bostad och köp av en ny, då det kan vara bekvämt att korttidshyra hus, innan inflyttning i nytt boende. På så vis kan man förhoppningsvis bo kvar i trakterna. Oavsett vilken anledning eller dragning du har till ett hus i Dalarna, hittar du många attraktiva bostäder här på sidan.

Dalarna är ett väldigt trevligt län att bo i. Både för dig som letar rum, lägenhet eller hus i Dalarna finns ett stort utbud att ta del av. På sidan kan du både erbjuda ditt boende under rubriker som ’Hus uthyres Dalarna’ eller söka efter bostad under rubriker som ’Hyra hus Dalarna’. 

För dig som inte är bekant med Dalarna sedan tidigare kan du läsa mer om vad länet har att erbjuda och kanske bättre föreställa dig ett liv här. Sist guidar vi dig i hur du går tillväga för att hitta ett rum, en lägenhet eller ett hus i Dalarna med hjälp av BostadsZonen.

 

Föreställ dig livet – med jobb, fritid och bostad i Dalarna

Dalarna är ett varierat län med närhet till både sjöar, fjäll, stad och land. Ute i världen kan man nog säga att Dalarna är en symbol för Sverige och svenska traditioner, såsom midsommar med folkdräkter och tillverkningen av dalahästar, falukorv och falu rödfärg. 

Länet Dalarna består av 15 kommuner – Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen – som fördelar sig på en yta som motsvarar hela Belgien. Dalarna har 300 000 invånare och är ett välbesökt län för både svenska och utländska turister. För den historieintresserade finns kulturmiljöer, fäbodar och muséer, för den naturintresserade finns naturreservat, nationalparker, magiska utsiktsplatser och gruvlandskap. Området kring Dalarnas största sjö Siljan ger en typisk bild av länet med en fond av höga blåa berg.

I Dalarna finns det goda arbetsmöjligheter och prognosen säger att inom tio är går en tredjedel av Region Dalarnas medarbetare i pension. Utöver jobb i regionen eller kommunen, finns många entreprenörer inom turism och matproduktion, men här finns även internationella företag som SSAB och ABB och en rad andra små och mellanstora företag. Även om Dalarna är Sveriges fjärde största län finns det bra möjligheter att jobbpendla mellan de större städerna i länet.

 

Utforska Dalarna

Till dig som vill veta mer om länet medan du letar hus i Dalarna ger vi nu våra bästa utflyktstips. I ett stort län finns mycket att upptäcka av storslagen natur, kultur historia och traditioner, så även du som bott i Dalarna länge kan du få tips inför en kommande svemester.

·      Vidablick – Här får du en fantastisk utsikt över Dalarnas största sjö Siljan

·      Städjan och Nipfjället – Testa vandring i fjällnatur och gör två olika toppturer

·      Grövelsjön – Vandra i genuin fjällmiljö vid norska gränsen

·      Storvätteshågna – Gör en bergsbestigning av Dalarnas högsta berg

·      Falu koppargruva – Guidade turer i sevärdhet och UNESCO-världsarv

·      Zorngården i Mora (och Zornmuseet) – Besök makarnas hem och se verken

·      Carl Larsson-gården – Besök konstnären och hans hustru Karins hem

·      Dalahästtillverkningen i Nusnäs – Besök det kanske mest turistiska i Dalarna 

·      Vasaloppsmålet i Mora – Besök en klassisk målgång som du kanske bara sett på TV

 

Dalarna har också mycket att erbjuda vintertid då flera av Sveriges största och bästa skidanläggningar ligger i Dalarna. Att ha naturen och vinteridyllen runt knuten är få förunnat, och Idre och Sälen tillhör de mest välbesökta anläggningarna med oändliga möjligheter till skidåkning. Förutom klassisk alpinåkning kan du prova på att göra en topptur i Kläppen, åka turskidor i Grövelsjön eller varför inte vintervandra i Fryksås? För dig som överväger hus i Dalarna finns det många saker att se och göra. Läs mer om vad de större städerna FalunLudvikaMora och Borlänge har att erbjuda om du flyttar som student, pensionär, eller med hela familjen.

 

Hitta ditt drömhus i Dalarna – med några snabba klick

Om du inte är helt redo eller har de ekonomiska förutsättningarna för att köpa hus, kan du hyra hus i Dalarna istället. Genom att titta på de hus som förmedlas genom Bostadszonen får du en bra bild av bostadsmarknaden för hyresbostäder. För att hitta lediga hus i Dalarna kan du använda våra sökfilter där du kan välja bland boendeformerna rum, lägenhet och hus i Dalarna. Ange ett maxbelopp som du kan betala varje månad och förhåll dig till hur länge du vill hyra huset. Därutöver kan du filtrera på antal rum eller storlek på bostaden. För att orientera dig bland sökresultaten kan du med fördel använda dig av vår kartfunktion. 

 

Hoppas att det finns flera hus i Dalarna som uppfyller dina önskemål!