Hyra hus i Kalmar län

Har du letat nätet runt efter lediga hus i Kalmar län utan resultat? Misströsta inte. Här på sidan finns många annonser samlade från både privatpersoner och hyresvärdar som har ett rum, en studentlägenhet, en lägenhet, ett radhus eller ett hus i Kalmar län att hyra ut. Förhoppningsvis finns det många bostäder som passar just dina behov och önskemål!

 

Letar du efter att hyra hus i Kalmar län?

I Kalmar län finns det goda möjligheter att bosätta sig nästan precis som man vill. För dig som är ny student i stan finns det ett utbud av både rum, lägenheter och studentbostäder. Om du är social och öppen inför att bo med andra kan kanske ett rum i delad lägenhet vara ett bra alternativ? 

Många uppskattar att bo i radhus när de stadgar sig och bildar familj, då det är en social upplevelse i en bra och trygg miljö. Generellt sett är priserna i Kalmar län bra, och du kan få mycket bostad för pengarna, beroende på var du väljer att slå dig ner. Stora centrala paradvåningar i de större städerna, eller hus i Kalmar län med havsutsikt är förvisso i en klass för sig. Men om du kan tänka dig att bo i utkanten av en större stad eller i hus på landet, är det goda chanser att hitta ett bättre prisläge.

 

Bostadsmöjligheterna i Kalmar län

Hela Kalmar län ligger utbrett längs den vackra Smålandskusten med många sköna skärgårdsöar. Det finns gott om möjligheter att ta sig ut till kusten för att bada, segla eller fiska, oavsett var du väljer att bosätta dig. Länet bjuder på både djupa skogar och öppna landskap för den som behöver vila i naturen en stund. I största staden Kalmar kan man kombinera utflykter i naturen med restaurangbesök, museibesök och en stund på stranden. Ser du fram emot det ösiga utelivet medmysiga pubar och många studenter, konserter och sport, så kommer du att känna dig som hemma i Kalmar. Här finns nämligen ett modernt och internationellt universitet, som lockar många studenter.

Puls eller lugn. Oavsett om du letar lediga lägenheter i Kalmar län eller hus i Kalmar län finns ett utbud att ta del av på marknaden för hyresbostäder.

 

Arbetsmöjligheter och geografiskt läge 

Kalmar län ligger på Sveriges sydostliga kust och består av kommunerna · Borgholm · Emmaboda · Hultsfred · Högsby · Kalmar · Mönsterås · Mörbylånga · Nybro · Oskarshamn · Torsås. I länet bor det drygt 245 000 invånare och inkluderar även Öland som man når via broförbindelse från Kalmar. Trafikförbindelserna till länet är förvånansvärt goda via tåg, buss eller flyg från både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det finns en lång tradition av företagande i länet med ett näringsliv som präglas av verkstadsindustri, jord- och skogsbruk. Kommun och region står för de flesta arbetstillfällena, följt av företag som Scania, OKG, Xylem, Kährs och SAFT. Här finns också små och mellanstora företag inom energi- och miljöteknik, verkstad, plast och e-handel. Linnéuniversitetet lockar många studenter, men också personal till Kalmar. Om du väljer att bosätta dig i utkanten av någon av länets större städer är pendlingsmöjligheterna goda med både buss, tåg, cykel och bil.

 

Vad kan man se och göra i Kalmar?

Ingen som besöker Kalmar missar Kalmar slott, som är stadens stora historiska sevärdhet, och ett av landets vackraste slott. För mer kultur och historia kan man besöka vackra Kalmar domkyrka, Gamla stan och Kvarnholmen som är en av Kalmars bäst bevarade stadsdelar, sjöfartsmuseet och Västerport som förr i tiden skyddade stadens huvudentré. I Kalmar finns utöver historia och kultur även ett rikt restaurangutbud och goda möjligheter till shopping. Öland är en helt unik ö, som tack vare broförbindelse är väldigt lättillgänglig från Kalmar. Kalmar har flera år röstats fram som Sveriges sommarstad och brukar ligga i toppen när man räknar antalet soltimmar. Kalmar län är svensk sommar på riktigt. Välkommen till sommarstaden Kalmar!

 

Hus att hyra permanent i Kalmar län

BostadsZonen är en bostadsportal som vidareförmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Vi har gjort det enkelt och tydligt för dig att överblicka marknaden för bostäder i Kalmar län. Oavsett om du vill bo i Kalmar stad eller i någon av de omkringliggande städerna kan du enkelt söka efter en bostad med hjälp av vår smarta sökmotor. Det går snabbt att hitta relevanta bostäder eftersom du kan filtrera sökresultatet efter månadskostnad, storlek, antal rum och hur länge du vill hyra. Om du vill hyra ut din lägenhet eller hus i Kalmar län behöver du skapa en annons här på BostadsZonen, så sköter vi resten åt dig. För dig som har en bostad som du gärna vill byta mot en annan är det möjligt att skapa en bytesannons. 

 

Lycka till med hus- eller lägenhetsjakten. Vi hoppas att du hittar din drömbostad redan idag!