Bostäder Kronobergs län

Vi har gjort det enkelt för dig som bostadssökare att hitta lediga bostäder i Kronobergs län. Det har vi gjort genom att samla hus, radhus, lägenheter, studentlägenheter och rum lediga för uthyrning i en och samma bostadsportal. Förhoppningsvis finns det många bostäder i Kronobergs län som passar just dina behov och önskemål!

 

Hyra bostad i Kronobergs län?

I Kronobergs län finns det goda möjligheter att bosätta sig på många olika sätt. Om du är student och vill hitta ett litet krypin som inte kostar skjortan, finns både rum, lägenheter och studentbostäder. För den sociala själen finns möjligheten att bo tillsammans med andra i en delad lägenhet med separata sovrum. Ett liv i radhus, parhus eller kedjehus uppskattas av många par och nyblivna föräldrar. Faktum är att många bor kvar i radhusområden även när barnen blir större och uppskattar den trygga, sociala och barnvänliga miljön. För den som söker ro och närhet till naturen finns många charmiga hus och vacker natur att fascineras av i olika delar av länet. Generellt sett finns det ett bra prisläge i Kronobergs län, även om priserna varierar mellan olika områden. Om du kan tänka dig att bo i utkanten av en större stad eller i hus på landet, finns goda chanser att hitta bostäder i Kronobergs län som du har råd att betala för.

 

Hus uthyres i Kronobergs län med närhet till naturen

Kronobergs län är glesbefolkat och ligger vackert inbäddat bland vackra djupa barrskogar med pittoreska små gårdar. Länet har ingen kust, men däremot många mysiga sjöar, såsom Bolmen, Möckeln och Åsnen. Åsnen är en nationalpark med en unik insjöskärgård med över 1000 öar som bjuder på ett mycket varierat landskap med djupa barrskogar, myrmarker och lövskog.

Här finns goda fiskevatten för dig som gillar att fiska och fina badplatser för ett skönt dopp på varma sommardagar. Om du väljer att bosätta dig i Kronobergs län kommer du aldrig att ha långt till naturen – och naturen gör oss som bekant gott. För dig som gillar att röra dig i skog och mark finns många vandringsleder, cykelleder och fina sjöar att paddla kanot i. Lite utanför Växjö finns Europas längsta zipline, Little Rock Lake zipline, som ger en mäktig vy över skogar, sjöar och bäckar. 

 

Hyra hus i Kronobergs län og se närmare på bostäder i populära Växjö

Pulsen får du i Växjö som är en av de mest snabbväxande städerna i landet med ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser. Om du flyttar till Växjö för att studera på moderna och internationella Linnéuniversitetet kan du se fram emot studentliv, utomhuskonserter i Linnéparken och sportevenemang. För barnfamiljen finns 4H-gård, skate- och parkourpark och många andra upplevelser och evenemang som arrangeras under året. Mitt i lummiga Linnéparken ligger en av Växjös stoltheter – Växjö domkyrka som är en av de mest välbesökta platserna i Växjö under turistsäsongen. Utöver historia och kultur finns även ett rikt restaurangutbud och goda möjligheter till härliga shoppingupplevelser på köpcentret Grand Samarkand.

I Kronobergs län finns något för alla smaker. Hitta lediga bostäder i Kronobergs län via sökfunktionen till vänster.

 

Att hitta jobb och hyra hus i Kronobergs län 

Kronobergs län är ett inlandslän i södra Sverige och angränsar till Blekinge och Skåne i söder, till Halland i väst, till Jönköping i norr och mot Kalmar i öst. Kronobergs län består av kommunerna Växjö, Alvesta, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Lessebo, Uppvidinge och Imhult med en total befolkning på dryga 200 000 personer. Växjö är residensstad och också den största kommunen i länet med en befolkning på drygt 85 000 invånare. Från länet finns goda förbindelser till omvärlden med buss och tåg, och från Alvesta som är en känd knytpunkt för tågtrafiken i SydSverige tar du dig snabbt till både Stockholm, Göteborg och Malmö. Man kan därför utan problem bo och jobba på olika orter i Kronobergs län.

Den största arbetsgivaren efter kommuner och region är världsberömda IKEA med rötter i länet. I Kronobergs län har det länge funnits en stolt företagartradition med topplaceringar gällande antalet småföretagare. Andra arbetsgivare finns inom hotell, restaurang och service och länet kan stoltsera med ett lågt antal arbetslösa.

 

Platser att besöka i Kronobergs län

I Kronobergs län mitt i de centrala delarna av Småland ligger en av länets och hela Sveriges stoltheter – Glasriket med riktigt gamla anor. Konstglas som skapats här finns i många hem och är världsberömt. Kliv in i hyttan och lär mer om hantverket! I Älmhult i Småland har en annan svensk stolthet vuxit fram – IKEA – som kanske är det som Sverige är mest känt för internationellt. Idag kan man besöka IKEA museum som byggts upp i det tidigare varuhuset och ta del av historien kring den svenska möbeljätten.

 

Din guide till bostäder i Kronobergs län

BostadsZonen är en bostadsportal som vidareförmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Vi har gjort det enkelt och tydligt för dig att överblicka marknaden för bostäder i Kronobergs län. Oavsett om du vill bo centralt eller i ute på landet kan du enkelt söka efter en bostad med hjälp av vår smarta sökmotor. Sökfunktionen är lätt att använda och du hittar snabbt bostäder i Kronobergs län eftersom du kan filtrera sökresultatet efter storlek, antal rum, månadskostnad och hur länge du vill hyra. Om du har en bostad du vill byta kan du skapa en bytesannons här på BostadsZonen, så sköter vi resten åt dig.

Vi hoppas att du hittar många fina bostäder i Kronobergs län som passar just dina behov!