Hyresbostäder Sollentuna - få grönska och cityliv runt hörnet

Sugen på en bostad i Sollentuna? Ofta är det aktuellt med hyresrätt i Sollentuna eftersom du får bo i samklang med den trygga småstadslunken och samtidigt ha nära till Stockholms gedigna och spännande utbud.

De allra första invånarna i Sollentuna bosatte sig här redan i övergången mellan järnåldern och bronsåldern. Under 1100-talet byggdes en vacker kyrka på Tunas mark som sedan fick namnet Sollenda Tuna. Det blev sedan till grund för namnet Sollentuna, men samhället blev först erkänt i sin nuvarande form på 1800-talet. Nästa alla gårdar ägdes av familjen Rudbeck och de som fick möjlighet att livnära sig på ägorna kallades statare. Tidigare hade det legat mest bondgårdar och lantbruk här, men nu började det hända saker i samband med att järnvägen mellan Stockholm och Uppsala byggdes. Cirka hundra år senare var centrum fullt av hyreslägenheter, butiker och matställen. 

Geografiskt ligger Sollentuna nära Edsviken som mynnar ut i Östersjön. Det ligger ett flertal trevliga byggnader i närheten av vattnet och några exempel är Ulriksdals slott och Edsbergs slott. 

Åk till och från Sollentuna enkelt

Det är smidigt att pendla om du satsar på att hyra bostad i Sollentuna. Om du behöver ta dig till Stockholm för arbetets skull eller endast vill dit på helgen är det E4:an som gäller. Det tar mindre än en halvtimme att köra dit. Annars går det både bussar och tåg dit under en stor del av dagen, detta tar ungefär samma tid. Från T-centralen kan du sedan ta dig till stora delar av Stockholm smidigt. Om du i stället kör på E4:an norröver är du i Uppsala om ungefär en timme. Det går även SJ regionaltåg hit vilket är praktiskt om du vill slippa bilkörningen eller om du inte har egen bil. Det tar inte heller lång tid att ansluta till E18 som tar dig ända ut till kusten och till orten Norrtälje E18 går också västerut på andra hållet, och det är en smidig väg om du vill till Västerås eller Örebro

Har du hyresrätt i Sollentuna? Så pendlar du utan besvär!

Att ta dig från plats A till B måste stämma när du bor i hyresrätt i Sollentuna. Om du inte har en egen bil finns det flera biluthyrningsfirmor här. Några exempel är Sixt och Hertz, som ofta erbjuder olika slags fordon med flexibla möjligheter att hämta och lämna dem. OKQ8 och Mabi är också exempel på några firmor som erbjuder hyrbil. En del föredrar hellre en lösning med hyrbilsabonnemang, ett exempel är Lynk & Co. De har elbilar och hybdrider i sin flotta, så att du kan köra moderna fordon till rimliga kostnader.

Var finns alla lediga hyresrätter i Sollentuna?

Står att leta bostad i Sollentuna med på listan? Det är ibland något av en utmaning att hitta fram till drömboendet, men ge inte upp, snart har du nycklarna i din hand. Först och främst kanske du vill ta reda på lite om de olika områdena med hyresbostäder i Sollentuna. 

Helenelund föredras av många eftersom du har har nära till både bussar och pendeltåg. I detta området fortsätter man också bygga nya bostäder. Häggvik är ett annat område där de boende stannar kvar länge. Flera av bostäderna byggdes redan på 50-talet och bidrar till den charmiga och gemytliga känslan. Här kan du strosa runt i grönska, bland de lummiga gårdarna.

Du kanske inte vill köpa en bostadsrätt i Sollentuna just nu, men det går att bo i en om du hyr ett rum eller bor i andrahand. En bostadsrätt är ofta välskött, eftersom den en gång ska säljas vidare, och därmed kan du bo fint och bekvämt på en central adress. Om du hyr ett rum måste du så klart ha i åtanke att du inte är ensam, men för några kan det kännas tryggt. Att hyra i andrahand är något mer privat, men se till att ni skriver ett ordentligt kontrakt för att undvika onödiga missförstånd.

Hyra bostad Sollentuna - Friluftslivet blomstrar i Sollentuna

Om du bestämt dig för en av hyresbostäderna i Sollentuna, är utbudet stort när det gäller härliga aktiviteter utomhus. Det är skönt att kunna koppla av efter jobbet med frisk luft och nya intryck. Kommunen har satsat på lättillgängliga uteanläggningar där du antingen kan springa eller gå längs olika leder eller testa ett utegym. Till exempel kan du utöva naturparkour på Edsbergs Sportfältet. Det kostar ingenting att använda dessa anläggningar. En del väljer att ansluta till olika föreningar och klubbar som organiserar allt från segling till ridning.

Alla cykelfantaster kommer få ut mycket av att ta sig ut på Järva cykelled som passerar hela fem naturreservat. Det är ordentligt skyltat längs vägen och du behöver inte köra vilse om du blir förtrollad av alla gamla gårdar, vackra ängar, skogar och sjöar. Totalt kan du avverka 70 kilometer cykelväg, något som blir tydligt om du skaffar cykelkartan för en optimal planering av din cykelutflykt.

Andra leder som också erbjuder vackra miljöer ligger i Törnskogen, Tegelhagen eller Rösjöskogen. Flera av dem har praktiska grillplatser där ni kan slå er ner efter flera timmars spännande vandring. Inget smakar så bra som mat i det fria!

Hitta bostad i Sollentuna

Hitta en bostad i Sollentuna enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Sollentuna är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Sollentuna, rum Sollentuna, radhus Sollentuna, hus Sollentuna eller studentbostad Sollentuna.