Hus i Västernorrland

Längtan efter djupa skogar, klippiga kustlandskap och små skärgårdsöar för dig till Västernorrland. Är du ny i länet, en som vänder tillbaka till hemtrakterna eller ser du dig bara om efter en ny bostad i Västernorrland? Oavsett anledning är du välkommen att se det stora utbudet av hyresbostäder här på BostadsZonen.

Har du använt dig av sökord som: Hus Västernorrland – hyra hus Västernorrland – bostad Västernorrland – utan att hitta något som passar både preferenser och plånbok? Förhoppningsvis behöver du inte leta längre. Vi har nämligen samlat lediga lägenheter, studentlägenheter, rum och hus i Västernorrland i en och samma bostadsportal. Det gör det enkelt för dig att få koll på bostadsmarknaden och att se hur lätt eller svårt det verkar att hyra hus i Västernorrland. 

 

Undersök möjligheterna att hyra hus i Västernorrland - med naturen runt knuten

I Västernorrland finns många attraktiva städer längs kusten – såsom Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Bo i residensstaden Härnösand eller i största staden Sundsvall om du uppskattar ett utbud av shopping, kultur, restauranger, caféer och nattliv. Härnösand har en historisk stadskärna med ett rikt kulturliv, sevärdheter och unika småbutiker. Stadskärnan ligger på en ö med havsnära läge i Höga kustens södra skärgård. Örnsköldsvik är också en karaktäristisk stad med en unik kontrast mellan storslagen natur och mysig småstad. Ta skärgårdsbåtarna till pittoreska Ulvön eller Sveriges vackraste ö Trysunda med utgångspunkt i Ö-vik. 

Oavsett var du hittar en bostad i Västernorrland kan du räkna med att ha den storslagna naturen inom korta avstånd. Höga kusten är ett av Sveriges 15 världsarv och människor vallfärdar för att uppleva den kuperade terrängen och de storslagna vyerna till fots. Man kan nästan inte passera området utan att lockas upp på höjden och ta del av den totalt 13 mil långa Höga-kusten-leden.

I Västernorrland finns goda möjligheter att delta i föreningsliv och fritidsaktiviteter som sport, fiske, båtliv, vandring och kultur. Här finns kontrastrika årstider med snörika vintrar och varma behagliga somrar. Det finns nästan oändliga naturupplevelser att ägna sig åt tack vare det kuperade landskapet, skogarna, kustlinjen, älvarna och skärgården. I länet finns inte mindre än tre stora älvar; Ångermanälven, Ljungan och Indalsälven.

 

Hyra hus i Västernorrland – med god arbets- och bostadsmarknad

Västernorrlands län är beläget i mellersta Norrlands östra del och är Sveriges till ytan sjätte största län med ca 275 000 invånare fördelat på de sju kommunerna Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors, Ånge och Örnsköldsvik. I största kommunen Sundsvall bor nästan 100 000 av dessa invånare, men trots att Sundsvall är den största staden i länet är det Härnösand som är residensstaden. Västernorrlands län angränsar i söder till Gävelborgs län, i väster till Jämtlands län, i norr till Västerbottens län och i öster till Bottenviken. 

Det är lätt att pendla inom länet och många bor i en kommun och arbetar i en annan. Kollektivtrafiken är tätast i kustkommunerna där den största delen av befolkningen också bor, men med den utbyggda tågtrafiken och E4:an tar du dig snabbt till huvudstaden. Restiden med snabbtåg från Sundsvall till Stockholm är 3,5 timmar och från Sundsvall upp till Umeå reser du lika snabbt. 

Bostadsmarknaden i Västernorrland är blandad, med ett underskott i vissa områden, ett överskott i andra och balans i en tredje kommun. Det tyder på att den som är öppen för att hyra hus i Västernorrlands mindre efterfrågade områden, kan ha ett större utbud, än den som siktat in sig på ett bestämt område. Förutom att det kan vara lättare att hitta en bostad i vissa områden, kan också prisläget vara ett helt annat. För den som kan tänka sig att pendla till jobbet finns det m.a.o. goda möjligheter att hyra hus i Västernorrland. Bostadsbyggandet ökar allra mest i Örnsköldsvik och Sundsvall, som jämfört med övriga länet har en positiv befolkningsökning.

I Västernorrland finns det arbetstillfällen inom en rad olika branscher och företag. SCA och Eon som är stora företag inom skogsindustrin och kraftverksindustrin finns här. I länet finns satsningar inom IT och telecom, som Com Hem och Telia, samt nya verksamheter som utvecklar tjänster till privatpersoner och företag.

 

Hyra bostad i Västernorrland – bostadsportalens funktioner och utbud

Du har antagligen redan förstått att många lediga hyresbostäder finns samlade på BostadsZonen.se. Vi har skapat denna bostadsportal för att det ska vara enkelt att se utbudet, läsa mer och kontakta hyresvärden för att förhoppningsvis lyckas hyra hus i Västernorrland till sist. 

Bostadsportalen BostadsZonen har som funktion att vidareförmedla uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Här kan du hitta lägenheter centralt i Sundsvall, ett rum i Härnösand eller hyra hus på Västernorrlands landsbygd. Använd vår smarta sökmotor och filtrera sökresultatet efter hur stort du vill bo, hur mycket du kan tänka dig i månadskostnad och givetvis vilken typ av bostad du är ute efter. Du kan läsa beskrivningar, se bilder av bostaden och kontakta hyresvärden så snart du hittat något som passar dina önskemål. Du kan också göra det möjligt för hyresvärdar att kontakta dig – skapa bara en egen annons där du beskriver vad du söker och lite kort vem du är. Om du vill flytta inom länet och redan har en bostad, går det även utmärkt att skapa en bytesannons. 

 

Förhoppningsvis har denna text gjort dig mer intresserad av att hyra hus i Västernorrland.

Kontakta oss gärna om det uppstår några frågor.