Hus uthyres i Västerbotten

Är du en av dem som längtar till de västerbottniska skogarna, till kustlandskap eller till fjällen? Du är kanske helt ny i länet, en hemvändare, eller bara en västerbottning som behöver hitta en ny bostad. Oavsett anledning är du välkommen att se närmare på utbudet här på BostadsZonen.

Det kan vara svårt att veta att man hittar alla annonser när man googlar: Hyra hus Västerbotten – eller: Hus uthyres Västerbotten. Du behöver förhoppningsvis inte leta längre. Här på sidan finns nämligen många lediga lägenheter, studentlägenheter, rum och hus i Västerbotten samlade. Det gör det enkelt för dig att överblicka bostadsmarknaden och snabbt se på möjligheterna att hyra hus i Västerbotten. På bostadsmarknaden går det ofta snabbt, men är du redo att hyra hus i Västerbotten redan idag, kan du ha tur!

 

Hyra hus i Västerbotten och bo med naturen runt knuten

Med närhet till största staden Umeå finns många attraktiva områden och samhällen där man kan hyra hus i Västerbotten. Bo i residensstaden Umeå, eller den mindre staden Skellefteå om du uppskattar utbudet av restauranger, caféer, shopping, kultur och nattliv. Mäktiga Umeälven drar fram genom staden och en promenad längs älvens strand är aldrig långt borta. 

Beroende på var du väljer att hyra hus i Västerbotten finns alltid skogen nära, och beroende på om du väljer att bo vid kusten eller närmare fjällen får du två olika naturupplevelser i vardagen. I Västerbotten finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter som sport, fiske, båtliv, vandring, kultur och bad på sommarhalvåret. Vintrarna är kalla och snörika med goda möjligheter till skidåkning både på längden och utför. I länet finns Europas största naturreservat Vindelfjällen med nationalälven Vindelälven, samt ett hundratal andra naturreservat. Det finns nästan oändliga naturupplevelser att ägna sig åt i Västerbotten, med kontrastrika landskap vid fjäll och kust. 

 

Bostads- och arbetsmarknaden för dig som vill hyra hus i Västerbotten

Västerbottens län är Sveriges till ytan näst största och här bor ca 275 000 invånare fördelat på länets 15 kommuner. I största kommunen Umeå bor drygt 130 000 av dessa invånare. Västerbottens län ligger i norra Sverige och angränsar i norr till Norrbotten i öster till Bottenviken, i söder till Västernorrland och Jämtland och i väster till Norska länet Nordland. Det finns goda kommunikationer inom länet, främst i kustkommunerna där 80% av befolkningen bor, med bussförbindelser, utbyggd tågtrafik och E4:an. Från Umeå tar du dig till Stockholm med snabbtåg på dryga 6 timmar och upp till Luleå tar resan ca 4 timmar. Inom Västerbottens län är det trots allt många som är beroende av bilen för att smidigt ta sig mellan hemmet, arbete, skola och fritidsaktiviteter. 

Bostadsmarknaden i Västerbotten är i vissa områden god med ett överskott på bostäder, men i städer som Umeå, som har en stor befolkningsökning, råder bostadsbrist. För den som kan tänka sig att jobbpendla finns det med andra ord goda möjligheter att hyra hus i Västerbotten.

I Västerbotten kan man jobba inom en rad olika branscher och företag. Som i många andra svenska län är det främst regionen och kommunerna som är det stora arbetsgivarna, men i länet finns också arbetsgivare som Volvo Lastvagnar, Umeå Universitet och Boliden Mineral. För den som vill flytta till Västerbotten för att studera finns två universitet i Umeå: Umeå Universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). 

 

Dags att prova på att hyra hus i Västerbotten? 

I Västerbotten finns många attraktiva områden, pittoreska kvarter och andra boendemiljöer där människor trivs och känner sig hemma. Vilken bostadstyp passar dig – rum, studentlägenheter, lägenheter, radhus eller hus? Vissa bostäder och områden brukar främst locka unga och studenter, andra barnfamiljer, och vuxna, och en tredje typ av bostäder och områden brukar seniorer eller pensionärer dras till. Som ung student vid Umeå universitet kan kanske en studentlägenhet eller rum i kollektiv locka. Lägenheter passar en stor skara människor som vill bo hyffsat centralt, nära andra, och utan krav på att lägga tid på underhåll av hus och trädgård. Radhus, parhus eller kedjehus i trygga trivsamma miljöer med möjligheter till ett rikt socialt liv lockar många nyblivna föräldrar. Det finns också många som drömmer om att ha naturen runt knuten och leva lite för sig själv. För dig som överväger att hyra hus i Västerbottens mer glesbefolkade inland finns det tusenlappar att spara varje månad. Priserna för hus i Västerbotten varierar givetvis efter husets placering, hur attraktivt området är, husets standard, storlek m.m. Använd gärna sökfunktionen på sidan för att se dina möjligheter att hyra hus i Västerbotten.

 

Hyra hus Västerbotten – vi förklarar hur bostadsportalen fungerar

Som du nog redan har förstått finns lediga hyresbostäder samlade på BostadsZonen.se. Det finns de för att vi tycker att det ska vara enkelt att hyra hus i Västerbotten och få en bild av utbudet. Det funkar så att BostadsZonen vidareförmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat här på sidan. Här kan du hyra hus i Västerbottens djupa skogar, rum i residensstaden Umeå eller en studentlägenhet på klassiska Ålidhem. Sök efter lediga objekt med hjälp av vår smarta sökmotor. Sökresultatet kan du filtrera efter bostadens storlek, antal rum, månadskostnad och hur länge du önskar att bo. Efter få sekunder får du fram ett resultat och kan se närmare på dina möjligheter att hyra hus i Västerbotten. Läs beskrivningar, se bilder av bostaden och kontakta hyresvärden som skapat annonsen. Gör det möjligt för hyresvärdar att kontakta dig, genom att skapa en egen annons där du beskriver vad du söker. Om du redan har en bostad som du kan tänka dig att byta mot en annan, går det även utmärkt att skapa en bytesannons. 

 

Vi hoppas denna text fått dig att längta ännu mer efter att hyra hus i Västerbotten!

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.